Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити насіння / Где купить семена

Де купити насіння/Где купить семена

Що таке насіння і як розмножуються рослини?

Насінням можна назвати яйцями рослин, з яких потім виростають нові рослини.

Рослини дають насіння тільки в тому випадку, коли пилок з одного з них потрапить на рильце іншої рослини - того ж виду. А коли насіння дозріють, вони готові розлетітися і прорости.



Жовті плямочки на полуниці - це теж насіння. Подібно багатьом іншим фруктам, полуниця має яскравий колір для того, щоб привернути до себе любителів поласувати.

Насіння деяких рослин мають спеціальні липкі волоски або гачки (шипи або колючки). Якщо тварина зачепило така рослина, то колючки прилипають до його шерсті. Тварина звільниться від колючки, і рослина дасть пагони на новому місці.

Що таке насіння зарубіжної селекції?

Де купити насіння/Где купить семена
Треба знати місце вашого проживання і країну походження насіння, кращекористуватися тими, які вирощені у вашій місцевості, вони все районовані, тобто пристосовані до определленой місцевості, якщо країни знаходяться водних кліматичних умовах, то допустимо.

Що таке пилок?
Це золотаві порошинки, що знаходяться на тичинках між пелюстками квітки.Пилок деяких рослин клейка. Вона прилипає до сідаючим на квітку комахам і птахам, і вони переносять її на інші рослини, в результаті чого відбувається запилення. Пилок - крихітні чоловічі частки у насінних рослин. Потрапляючи на рильце маточки іншої рослини того ж виду, вони утворюють насіння, з яких може вирости нова рослина. Всередині квітки пилок потрапляє на рильце маточки квітки і проростає в сім'ябруньки. Тепер насіння опилен і можуть почати рости.

Як розмножуються рослини?
На відміну від тварин, більшість рослин виростає на одному місці і там же залишається. Деякі рослини, наприклад, «перекотиполе», подорожують, але не за власним бажанням. Їх переносить вітер, завдяки чому рослини поширюють своє насіння.

Як насіння поширюються?
Існує безліч різних способів. Насіння деяких рослин розносить вітер. На інших виростають плоди, всередині яких знаходяться зернятка, або насіння.Комахи, птахи та ссавці поїдають ці плоди. Насіння «подорожують» по кишечнику, виходять назовні і дають пагони на нових місцях.

Гриб-дощовик поширює свої спори єдиним способом: «вистрілює» ними у повітря. І, дійсно, спори вилітають з гриба, як дріб з рушниці. Зовні цей процес виглядає, як дим. Спори - клітини, вироблені мохами, папоротями і грибами. Служать для розмноження. Гриби це група організмів, у яких немає коренів, квітів і листя. Харчуються відмерлими і загниваючим організмами.

Виходить, що деякі рослини хочуть бути з'їденими?
І так і ні. У рослин немає мозку, тому вони не можуть чогось хотіти. Рослині важливо зберегтися як виду, тому плід повинен бути з'їдений. Таким чином рослини поширюють своє насіння.

Чому насіння не можуть просто впасти на землю і вирости на цьому ж місці?
Тому що за короткий час не залишилося б місця для нових рослин. У деяких видів є стручки з насінням всередині. Стручки лопаються і розкидають насіння настільки далеко, наскільки це можливо.

Їдять чи люди в їжу насіння?
Більшість. Такі фрукти, як яблука, апельсини, груші і грейпфрути, містять зернятка - їх насіння. Боби, горох і зерна всередині помідорів - насіння цих овочевих культур. З насіння соняшнику роблять соняшникова олія, що використовується для приготування їжі. Рис, пшениця і горіхи - також насіння, яке люди вживають в їжу

Інструкція до посадкового матеріалу

  • Насіння. Перед висадкою насіння бажано замочити у воді на 24 години. Насіння деяких рослин потребує стратифікації (можна розмістити в морозильній камері холодильника на 3-4 тижні, або висівати насіння під зиму).
  • Живці. Для укорінення живців найкраще підходить безземельний субстрат на основі торфу. Також можна укорінювати у воді, перліті, стерильним піску, тощо. Нижній кінець живця занурюють в субстрат на 5-10см. Субстрат має бути помірно теплим 20-26С і постійно вологим, а повітря не надто сухим. За низької вологості повітря потрібно періодично обприскувати живець (надземну частину) водою.
  • Саджанці. Для зменшення випаровування вологи та запобігання загниванню під час пересилки саджанці надсилаються з мінімальною кількістю листя. Деякі листопадні рослини в період спокою надсилаються зовсім без листя. З профілактичних міркування бажано їх обробити фунгіцидом, оскільки під час транспортування вони позбавлені вентиляції. Висадку проводять з урахуванням кліматичної зони конкретної рослини. Після висадки саджанець потрібно добре полити.

Де купити насіння:

Коментарі

Unknown каже…
Де купити насіння??

Купити насіння Ви можете в інтернет магазині "Урожай"
Тільки якісне насіння, сидерати, культури, багато сортів..
http://www.urozhai.com