Де купити гліцерин / Где купить глицерин / Where to Buy Glycerin

Де купити гліцерин / Где купить глицерин / Where to Buy Glycerin
Гліцерин (1,2,3-трігідроксіпропан, 1,2,3-пропантриол, лат. Варіанти назв: Propantriol, Glycerol, Glycerin) - органічна сполука, представник граничних трьохатомних спиртів. Хімічна формула гліцерину - C3H5 (OH) 3. Молярна маса - 92.10.

Властивості

Гліцерин - в'язка рідина без кольору і запаху, солодка на смак. Через свогосолодкого присмаку речовина і отримало свою назву (лат.> glycos [глікос] -солодкий). Змішується з водою в будь-яких співвідношеннях. Не отруйний. Температура плавлення гліцерину - 8 ° С, температура кипіння - 245 ° С. Щільність -1.26 г/см3.

Хімічні властивості гліцерину типові для багатоатомних спиртів. З органічних сполукдобре розчиняється в спирті, але не розчинний у жирах, аренах, ефірі і хлороформі.Сам гліцерин добре розчиняє моно-і дисахариди, а також неорганічні солі і луги, звідси - широкий спектр його застосування. У 1938 був розроблений метод синтезугліцерину з пропилену, таким шляхом виробляють значну його частину.

Застосування гліцерином

Області застосування гліцерину різноманітні: харчова промисловість, тютюнове виробництво, медична промисловість, виробництво миючих і косметичних засобів, сільське господарство, текстильна, паперова та шкіряна галузі промисловості, виробництво пластмас, лакофарбова промисловість, електротехніка та радіотехніка.

  • Гліцерин використовується як харчова добавка Е422 у виробництві кондитерських виробів для поліпшення консистенції, для запобігання просідання шоколаду, збільшення обсягу хліба. Його додавання зменшує час зачерственія хлібних виробів, робить макарони менш клейкими, зменшує налипання крохмалю при випічці.
  • Застосовується при виготовленні екстрактів кави, чаю, імбиру та інших рослинних речовин, які дрібно подрібнюють і обробляють водним розчином гліцерину, нагрівають і випаровують воду. Виходить екстракт, в якому його міститься близько 30%.
  • Гліцерин широко використовується при виробництві безалкогольних напоїв. Екстракт, приготований на його основі, в розведеному стані надає напоям «м'якість».Через свою високу гігроскопічності його використовують при заготівлі тютюну (щоб зберегти листя вологими і усунути неприємний смак).

  • У медицині та у виробництві фармацевтичних препаратів його використовують для розчинення ліків, підвищення в'язкості рідких препаратів, запобігання від змін при ферментації рідин, від висихання мазей, паст і кремів. Використовуючи його замість води можна приготувати висококонцентровані медичні розчини. Так само він добре розчиняє йод, бром, фенол, тимол, хлорид ртуті і алкалоїди, володіє антисептичними властивостями.
  • Гліцерин підсилює миючу здатність більшості сортів туалетного мила, в яких він використовується, надає шкірі білизну і пом'якшує її.
  • У сільському господарстві він застосовується для обробки насіння, що сприяє їх гарному проростання, дерев і чагарників, що захищає кору від негоди.
  • У текстильній промисловості застосовується в ткацтві, прядінні, фарбуванні, що надає тканинам м'якість та еластичність. Його використовують для отримання анілінових фарб, розчинників для фарб, при виробництві синтетичного шовку та вовни.
  • У паперовій промисловості його застосовують у виробництві цигаркового паперу, пергаменту, кальки, паперових серветок і жаронепроникними паперу.
  • У шкіряної промисловості використовують гліцеринові розчини в процесі жирування шкір, додаючи його до водних розчинів хлориду барію. Він входить до складу воскових емульсій для дублення шкіри.
  • Широко застосовується гліцерин у виробництві прозорих пакувальних матеріалів.Завдяки своїй пластичності, властивості утримувати вологу і стійко переносити холод, він використовується як пластифікатора при виробництві целофану. Він також є складовою частиною при отриманні пластмас і смол. Полігліцерин використовують для покриття паперових мішків, в яких зберігається масло.Паперовий пакувальний матеріал стає вогнестійким, якщо його під тиском просочити водним розчином гліцерину, бури, фосфату амонію, желатину.
  • У лакофарбової промисловості 1,2,3-пропантриол є складовим компонентом полірувальних складів, особливо лаків, що застосовуються для остаточної обробки.
  • В радіотехніці його широко використовують при виробництві електролітичних конденсаторів, алкідних смол, які застосовуються як ізоляційний матеріал, при обробці алюмінію та його сплавів.
Термін придатності гліцерину - 5 років з дня виготовлення.

Де купити гліцерин:


0 коментарі:

Дописати коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...