Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити перепілок. Розведення перепелів / Где купить перепелов. Разведение перепелов / Where to buy quail

Де купити перепелів. Розведення перепелів / Где купить перепелов. Разведение перепелов / Where to buy quail

Розведення перепелів як бізнес

Перепелина продукція має цінні смакові і дієтичні якості. В деяких країнах, наприклад, в Японії, її вважають лікувальною. Тим часом бізнес на перепеловодство вважається прибутковим, компактним з швидкою окупністю і низьким стартом.

Де купити перепелів. Розведення перепелів / Где купить перепелов. Разведение перепелов / Where to buy quail

Починати свій бізнес підприємці рекомендують з поголів'я в 500-700 перепелів. Завдяки плодючості і швидкого зростання вже через рік кількість птахів зросте в десять разів. На облаштування ферми піде близько $ 8-10 тис., відбити які можна буде вже через пару місяців.

Основні витрати - це закупівля дорослої птиці, ціна якої 5-8 грн. або інкубаційних яєць - 35 копійок, а також виготовлення обладнання.

Важливо зауважити, що поголів'я необхідно регулярно оновлювати, тому що продуктивність перепелів у віці одного року знижується вдвічі. Для цього формують і містять батьківське стадо, де на одного самця припадає три-чотири самки. Яйце для продовження роду беруть від двох - десятимісячною птиці. Яйця від самок старше 10 місяців використовують як харчові. Однорічних перепелів забивають на м'ясо.

Торгувати молодняком зараз не менш вигідно, ніж перепелиними яйцями і м'ясом. У країні з завидною сталістю виникають нові ферми, які і підтримують попит на перепелят.

Де купити перепелів. Розведення перепелів / Где купить перепелов. Разведение перепелов / Where to buy quail

Перепелина ферма: Приміщення

Для перепелиної ферми місцерозташування приміщення ролі не грає, головне, щоб воно відповідало основним вимогам розлучення перепелів. Насамперед, це підтримка оптимальної температури - 18оС протягом усього року і вологості - 70%.Перепілки дуже примхливі: їм необхідний свіже повітря, але, в той же час, вони не переносять протягів. На освітлення пташиного будиночка можна особливо не витрачатися - перепела яскравого світла не люблять.

Площа ферми може бути невеликою, для утримання 700 дорослих пернатих достатньо 15-20 кв.м. Крім того будуть потрібні додаткові підсобні приміщення: для утримання курчат і молодняку ​​- приміщення площею близько 5 кв.м, для інкубаторів та вивідних камер, для зберігання і приготування кормів - приміщення площею 10 кв.м.

Молодняк містять прямо на підлозі, посипати тирсою, "новонароджених" - у фанерних ящиках. Якщо режим утримання перепелів буде порушений, то птах почне боліти.
Де купити перепелів. Розведення перепелів / Где купить перепелов. Разведение перепелов / Where to buy quail

Перепелина ферма: Обладнання

Основне обладнання ферми - клітинні батареї, що складаються з шести кліток, обладнаних поїлками і годівницями, а також невеликими бортиками для "уловлювання" яєць. Підлога в такій клітці - під нахилом, і як тільки перепілка знесе яйце, воно скочується і впирається в бортик. У такій клітинної батареї можна помістити 240-280 перепелів.

Такі клітини підприємці зазвичай виготовляють самостійно з зварної оцинкованої сітки, фанери, металевого листа і арматури або купують готові на перепелиних фермах.Вартість однієї клітинної батареї з шести клітин - $ 80-100.

Крім клітин на фермі необхідний інкубатор і вивідна камера.Інкубатор має відповідати наступним вимогам-"переворот" яєць повинен відбуватися автоматично, (інакше доведеться це робити вручну по кілька разів на день), він повинен підтримувати необхідну температуру - 37-39оС. Під перепелячий інкубатор можна пристосувати курячу «механічну квочку», а можна придбати готове обладнання в тих же перепелиних фермах. Його вартість складе 1200-4000 грн.

Перепелина ферма: Корм

Одна з гострих проблем українського перепелиного ринку-це відсутність спеціалізіровнних кормових сумішей для перепелів. Ті кормові суміші, які пропонують вітчизняні комбікормові заводи, не містять необхідної кількості життєво важливих для перепелів інгредієнтів. Тому будь-яку, навіть саму "правильну" вітчизняну суміш практики рекомендують присмачувати мінералами і вітамінами (крейда, черепашник, рибне борошно). Тільки дози необхідно правильно розраховувати, оскільки передозування різних мінеральних добавок і вітамінів викликають у перепелів різні захворювання, через які знижується продуктивність. Вартість корму - від 700 грн. до 1500 грн. за 1 тонну.

Перепелина ферма: Збут

Перепелині яйця підприємці збувають через супермаркети, ринки, а туші птахів поставляють в ресторани, бази відпочинку, санаторії, дитячі сади. Причому з торговими точками і громадським харчуванням підприємці домовляються безпосередньо, оптовий ринок поки не сформувався і схеми оптових поставок відсутні. Але це не означає налагоджувати свій оптовий збут не потрібно. Тим більше, що термін зберігання перепелиних яєць досить великий (при кімнатній температурі - 30 діб, в холодильнику - 60), що повинно залучати оптових торговців. З тієї ж причини стають цілком досяжними ринки не тільки рідного міста, але і довколишніх населених пунктів.
Де купити перепелів. Розведення перепелів / Где купить перепелов. Разведение перепелов / Where to buy quail

Перепелина ферма: Персонал

Обслужити перепелину ферму з поголів'ям в 500-700 штук цілком можуть дві людини. Зазвичай цим займається сім'я, тому й бізнес називається сімейним. Якихось особливих знань для роботи не потрібно, навчитися елементарним операцій можна за лічені дні. Основна робота по догляду - це годування, і прибирання посліду, і збір яєць, приготування кормової суміші, а також підтримання оптимальної температури і вологості. Всі операції здійснюються вручну. Але працювати доведеться без вихідних і свят. Для допомоги можна найняти працівника. 

Ваші фінансові можливості.

Прорахуйте скільки грошей Вам знадобитися спочатку вкласти на придбання перепелів і необхідного устаткування. У розрахунках ми беремо середню ціну однієї дорослої птиці = 50 грн. Середня вартість матеріалів на одну клітинну батарею 1500 грн. Середня вартість інкубатора 900 грн.

1) А тепер перший варіант - 20 птахів. Вартість птахів 20 × 50 грн. = 1000 грн. Клітка ~ 200 грн., інкубатора немає. Разом -1200 грн. 

2) від 500 до 1000 птахів. Вартість птахів від 25 до 50 тис. грн. Вартість клітинних батарей (12 шт.) – 18000 грн., плюс 900 - інкубатор. Разом - від 43,9 до 68,9 тис. грн. 

3) понад 1000 птахів - сума понад 80 тис. грн.

Перепелина ферма. Де купити:

Коментарі

Doc каже…
А що в шановного автора з математики у школі було? Невже 3-?