Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити зброю, пістолет / Где купить оружие, пистолет / Where to buy weapons, gun

Де купити зброю, пістолет / Где купить оружие, пистолет / Where to buy weapons, gun
Незабаром кожен житель України зможе купити для самозахисту так званий "гумостріл" - травматичний пістолет, що стріляє гумовими кулями. Принаймні, про це неодноразово заявляв Міністр.

Як вибрати травматичну зброю і захиститися від злочинця

Механізм видачі дозволів передбачений інструкціями МВС: необхідні довідки від нарколога і психіатра про те, що ви не перебуваєте у них на обліку, дозвіл МВС на придбання зброї і подальша його реєстрація. Все це коштує грошей. Але головне - кожен тепер повинен буде пройти платні курси навчання. Хто, коли і за скільки буде навчати, в МВС поки не знають. 

Отже, все просто: заплатив, взяв довідки і отримав право носити пістолет?
На жаль, ситуація не настільки однозначна. Купивши "гумостріл", ви одночасно отримаєте і чимало проблем, які можуть переважити реальну користь від його наявності. Бо треба не тільки навчитися володіти пістолетом, а й встигнути його вихопити при раптовому нападі, а головне - вистрілити так, щоб дати відсіч бандиту і в той же час не порушити правила застосування травматичної зброї. 

Вкажемо на один нюанс - юридичну відповідальність за застосування травматичної зброї . Якщо власник використовує його не для самозахисту, а, наприклад, для залякування або нанесення шкоди людині, яка чимось його образила, то навіть за наявності всіх дозволів, він буде відповідати по закону як за перевищення необхідної самооборони. Але й захищаючись, людина може потрапити під суд, якщо куля, випущена їм, виб'є око чи проб'є горло, а напав помре від втрати крові. І далі вже суддя повинен вирішити - перевищені межі необхідної самооборони чи ні. А суди у нас, як відомо, дуже суб'єктивні. "Балістична експертиза покаже, куди цілилися, з якої відстані стріляли, якщо менше 3 м - вже порушення правил користування травматичною зброєю. Суддя буде оцінювати, наскільки реальною була загроза здоров'ю та життю захищався, міг Чи він стріляти в іншу частину тіла нападника, а не, наприклад, в голову, чи міг взагалі не стріляти, а тільки налякати. Свідків в таких випадках, як правило, немає, а покарання може бути суворе: за нанесення легких тілесних ушкоджень - виправні або 2 роки обмеження волі, середніх - позбавлення волі до 3 років, тяжких - на 5-7 років, за вбивство з необережності - до 10 років ", - говорить адвокат Василь Мірошниченко.

Чи потрібен Вам пістолет?

Отже, бажаний пістолет лежить у вас в кишені або висить на поясі , приємно відчуваючи своєю вагою. Але при цьому варто пам'ятати правило: не діставай "ствол", якщо не збираєшся стріляти. Але навіть якщо ви, пересічна людина, оголили зброю, не факт, що вона допоможе відбитися.

Фахівці вважають, що набагато частіше може статися зворотне. "Щоб зуміти захиститися від раптового нападу, треба хоча б раз на тиждень тренуватися, бажано з практичної стріляниною по мішенях, щоб довести рухи до автоматизму, - стверджує співробітник МВС Володимир Власов. - Інакше спрацює фактор несподіванки, ви при нападі просто не встигнете вихопити зброю, зняти його з запобіжника, пересмикнути затвор, прицільно вистрілити. Закінчитися все це може дуже сумно, особливо якщо озвірілий зловмисник відбере у вас пістолет ". "Якщо який-небудь тип направить на мене пістолет, я його виб'ю ногою, відберу і накостилять по шиї рукояткою, тому що володію прийомами самозахисту, - стверджує відомий адвокат Тетяна Монтян. - Тому непідготовленому до поводження з зброєю людині я раджу не купувати пістолет і потім їм хизуватися при небезпеці. Краще не вештатись пізно по кримінальним районам - травматичний пістолет безсилий в невмілих руках проти групи підпилих підлітків або наркоманів. У кращому випадку ви встигнете вистрілити 2-3 рази, може бути, навіть потрапите в когось, але потім вас зіб'ють з ніг, відберуть пістолет і заб'ють на смерть або зроблять інвалідом. У моїй практиці були подібні випадки. Треба не купувати пістолет, а рік-два походити у секцію карате або рукопашного бою, щоб отримати навички самозахисту без зброї - кулаками, ногами або підручними засобами " 
Де купити зброю, пістолет / Где купить оружие, пистолет / Where to buy weapons, gun

Для чого вам потрібен гумостріл?

Як правило, він потрібен для самооборони, рідше для розважальної стрільби. Так само, для початку усвідомте для себе, як часто ви з нього будете стріляти. Володіння зброєю обов'язково має на увазі регулярні тренування з ним. Природно, треба з нього вчитися стріляти і постійно тренуватися у стрільбі. Якщо ж у вас немає часу на регулярні стрільби і тренування, я б не радив вам купувати будь-яку зброю, за винятком, може бути, газового балончика, так як. пістолет (револьвер), газовий або травматичний, дає хибну впевненість в свій захист. А в зв'язку з тим, що це не вогнепальна короткоствольна зброя (в повному розумінні цього словосполучення), то дуже важливо не тільки вміти швидко витягти зброю, але і зробити з нього постріли, потрапивши по найбільш болючим місцям людини, яка напала на вас. Це досягається тільки методичними тренуваннями, і не тільки вхолосту, без пострілів, а і з регулярними потсрілами.

У зв'язку з цим ми підходимо до першого етапу вибору:

1. Для регулярних тренувань підходить тільки зброя, що має великий ресурс.

В даному випадку виграє тільки зброя, зроблена повністю з збройової сталі.

2. Визначтеся, що вам більше подобається: пістолет або револьвер.

Плюси пістолетів всі відомі, це
- Плоскі розміри
- Більша кількість патронів в магазині і більш швидка перезарядка (зміна магазину), у порівнянні з револьверами
- Велика скорострільність, порівняно з револьверами
- Після першого пострілу - прицілюватися і стріляти легше, тому що курок вже зведений, зусилля на спуску досить мало.
Мінус пістолетів також відомий:
- Можливість «лову клина» в результаті перекосу патрона. Правда цього досить просто уникнути.Досить регулярно чистити і змащувати ваш пістолет.
Де купити зброю, пістолет / Где купить оружие, пистолет / Where to buy weapons, gun

Револьвери, природно, також мають «право на життя», але є деякі «але», про які нижче.

У порівнянні з пістолетами, в плюс револьверів ставиться їхня велика надійність - так, бойові револьвери, мають УСМ, барабани і рамки зі сталі, дійсно, більш надійні ніж пістолети. Револьвер значно менш сприйнятливий до забруднення, чистити його можна рідше, ніж пістолет. Прицільну стрілянину самовзводом з револьвера здійснювати досить важко. Звичайно, стріляючи з попередніми взведенням курка, гарною точності ви безумовно досягнете, але скорострільність, на жаль, буде досить низька, тим більше в стресовій ситуації.

Отже, плюс револьвера:
- Обслуговування револьвера, чистка та змащування його, може проводитися рідше, ніж в пістолеті.
Мінуси револьвера:
- Занадто велике зусилля на спуску при стрілянині самовзводом, через що точність стрільби значно менше.
- Мала скорострільність.
- Великий час перезарядки (правда не для всіх револьверів).

  Які моделі травматичної зброї популярні:

"Макарич". Знайомий багатьом силует пістолета ПМ - перевага: його всі знають, що є додатковим зупиняє фактором. Магазин на 8 патронів, ціна 2500-2700 грн.

УКРАЇНСЬКА КЛАСИКА. "Форт" -12 випускають на держпідприємстві на базібойової зброї, тому він вважається найбільш надійним. Щодо доріг - 2800-3000 грн. У магазині 12 патронів.

ЯК У Штірліца. "ЕРМА-38р" - копія легендарного німецького "Вальтер Р-38".Відрізняється щільністю бою, простий і зручний в обслуговуванні. Магазин на7 патронів, ціна 1700-1900 грн.

Дамський ВАРІАНТ. Копія німецького "Шмайссера" легко вміщається вдамській сумочці або в нагрудній кишені. Приваблює і ціна - 600-700 грн. Патронів в магазині, правда, всього п'ять.

ТОВАРИШ Нага. Існує тільки як переробка з бойового. Завеликий дляприхованого носіння, його довго перезаряджати, але дуже надійний в бою. Ємність барабана - 7 патронів, ціна 3000-3500 грн.

РОСІЙСЬКА "ОСА". Бесствольна зброя. Смішний коротун на 4 патрони калібром 15 мм в ближньому бою - грізна зброя. В Україні заборонена, тому що занадто травмонебезпечно.

Де купити травматичну зброю:


Коментарі