Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити Оцтову кислоту / Где купить уксусную кислоту эссенцию / Where to buy acetic acid essence

Опис харчової добавки оцтова кислота (Уксусная кислота Е-260)

Оцтова кислота (CH3COOH) - продукт природного скисання виноградних сухих вин і зброджування спиртів і вуглеводів. Бере участь в обміні речовин в організмі. Широко застосовується в приготуванні консервів, маринадів, вінегретів.



70-80% водний розчин оцтової кислоти називають оцтовою есенцією (уксусная эссенсия), а 3-6 (9%)% - оцтом. Водні розчини оцтової кислоти широко використовуються в харчовій промисловості (харчова добавка E-260) і побутової кулінарії, а також у консервуванні. Оцтова кислота часто використовується як розчинник.

Токсична дія добавки Е-260 на організм людини 

залежить від ступеня розбавлення оцтової кислоти водою. Небезпечним для здоров'я і життя вважаються розчини, в яких концентрація оцтової кислоти вище 30%. Висококонцентрована оцтова кислота при зіткненні зі шкірою і слизовими оболонками може викликати сильні хімічні опіки.

Солі та ефіри оцтової кислоти називають ацетатами.

Властивості та застосування оцтової кислоти

цвикористовується в та хімічної промисловості (виробництво ацетилцелюлози, з якої отримують ацетатне волокно, органічне скло, кіноплівку; для синтезу барвників, медикаментів і складних ефірів), у виробництві негорючих плівок, парфумерних продуктів,розчинників, при синтезі барвників, лікарських речовин, наприклад, аспірину. Солі оцтової кислоти використовують для боротьби з шкідниками рослин.

В основному оцтова кислота застосовується у вигляді водних розчинів в пропорції 3-9% (оцет) і 70-80% (оцтова есенція). Має характерний різкий запах. У водних розчинах регулятор кислотності Е-260представляет собою досить слабку кислоту. У чистому ж вигляді оцтова кислота являє собою безбарвну їдку рідину, яка поглинає вологу з навколишнього середовища і замерзаючу вже при температурі 16,5 ° C з утворенням твердих безбарвних кристалів. Хімічна формула оцтової кислоти: C2H4O2.

Аспірин містить в якості активного інгредієнта ацетилсаліцилову кислоту, яка представляє собою оцтовий ефір саліцилової кислоти.У харчовій промисловості добавка Е-260 входить склад випічки, кондитерських виробів, консервування овочів, виробництва майонезів та інших продуктів харчування.Регулятор кислотності Е-260 дозволено для використання у харчових продуктах у всіх країнах, як добавка безпечна для здоров'я людини.
Властивості та технологічні функції:

Можливі назви харчової добавки:


Про застосування оцту, уксуса


У продажу буває кілька видів оцту . Вміщені тут поради відносяться до « Оцетспиртовому натуральному », міцністю 9%. Іноді у продажу бувають молдавські оцти, винний і столовий, а також український фруктовий оцет - в них додані вина або соки і міцність їх (по оцту ) - лише 6%.

У деяких рецептах використовується оцтова есенція - 80% розчин оцтової кислоти у воді. При поводженні з нею дотримуйтеся обережності, так як розчиниоцтової кислоти міцністю понад 30% при попаданні на шкіру викликають опіки.

Стираємо, чистимо, гладимо з оцтом

Полоскання випраних бавовняних тканин в воді з невеликою добавкою оцтудуже освіжає малюнок на тканині. Кольорові бавовняні шкарпетки перуть у гарячій воді з додаванням оцту (одна столова ложка на літр води). Якщо запрану бавовняну білизну добре замочити в теплому (30-40 0 С) розчині оцту (чайна ложка оцту на літр води), воно добре відіпрати.

Очистити злегка засмальцьований комір піджака або шерстяного плаття можна м'якою ганчіркою, змоченою в теплому розчині оцту . Заяложені місця на піджаках і штанах отпаривают через тканину, змочену розчином оцту (столова ложка на склянку води).

Пляма на сукню від ягід смородини, полуниці або малини спочатку протріть сумішшю рівних частин оцту і лимонного соку, а потім виперіть плаття як звичайно.Плями сечі можна вивести, опустивши забруднену ділянку тканини приблизно на годину в розчин двох столових ложок оцту в літрі води.

Плями з шкіряної сумки можна видалити сумішшю рівних частин оцту і води.

Оббивку м'яких меблів (крісел, диванів) слід чистити пилососом або вибивати через бавовняну тканину, зволожену розчином оцту (столова ложка на літр води). Щоб довше зберегти соковитий колір килима, регулярно протирайте його ганчіркою, змоченою водою з оцтом , як у попередньому раді.

Речі з щільного шовку або замші стають більш м'якими, якщо полоскати їх у воді з оцтом (три столові ложки на літр води), а загрубілі шкіряні рукавички після такої процедури стануть еластичними.

«Стрілка» на брюках буде краще триматися, якщо спочатку пропрасувати її через ганчірку, змочену слабким розчином оцту , а потім коли брюки стануть зовсім сухими, знову пропрасувати їх, але на цей раз через товсту вологу папір.

Готуємо обід

У воді, яка містить трохи оцту , буряк при варінні не втрачає свого кольору, а картопля не темніє. Щоб при чищенні картоплі шкіра на руках не темніла, змочіть їх перед чищенням оцтом і дайте висохнути.

Щоб риба не пахла тванню, за годину до варіння покладіть її у воду з оцтом (дві столові ложки на літр води). Шкіра з риби легко знімається, якщо попередньо обприскати її оцтової есенцією.

Після обробки риби або оселедця протріть руки розчином оцту - неприємний запах зникне.

Якщо на дачі немає холодильника, а вам привезли сире м'ясо, його можна на день-два зберегти від псування, загорнувши в серветку, змочену оцтом . Можна поступити і так: наріжте м'ясо на невеликі шматки, покладіть їх в емальовану каструлю, добре збризніть оцтом і закрийте перевернутої порцелянової тарілкою, щільно прилягає до стінок каструлі.

Миємо та чистимо посуд

Пригорілі каструля очищається значно швидше, якщо на її дно насипати солі і влити трохи оцту , а потім дати суміші постояти 10-15 хвилин.

Для видалення накипу налийте в посуд воду з оцтом (три - п'ять столових ложок на літр води) і кип'ятіть її годину - півтори, потім зскребете накип і промийте посуд чистою водою.

Теплий оцет виводить плями від вогкості на мельхіорової посуді. Для видалення з алюмінієвого посуду чорноти, що з'явилася від дії кислот або лугів, ретельно протріть посуд ватним тампоном, змоченим оцтом , а потім промийте її гарячою водою і висушіть.

Щоб у закритих хлібницях не пліснявів хліб, треба раз на тиждень протирати хлібницю зсередини ганчіркою, змоченою водою з невеликою добавкою оцту .

Металеві коробки і посуд, в яких з'явився неприємний запах, потрібно обполоснути гарячим розчином з рівних частин води і оцту .

Білуватий осад зі стін графина видаляють гарячою водою з додаваннямоцтової есенції (одна чайна ложка на два літри води) і потім ретельно прополіскують.Так само видаляють білі смуги на стінках ваз для квітів.

Маленькі домашні проблеми

Підігрітим оцтом можна очистити поверхню ванни або миття від вапняного нальоту.

Перед ремонтом віконних рам змочіть скла оцтом - після закінчення роботи потрапила на скло фарба легко відмиється. Плями бруду на шибках і на дзеркалах легко змиваються теплим розчином оцту (дві столові ложки на літр води).

Пофарбований підлогу довше збереже свіжість і блиск, якщо після того, як фарба повністю просохне, вимити його водою з оцтом .

Якщо час від часу протирати позолочені рами у картин оцтом , вони будуть краще блищати.

Колір потемнілій (наприклад, від дії лугу) деревини можна відновити, промивши її оцтом .

Порцеляні й фаянсу можна повернути блиск, якщо оцтом протерти поверхню посуду.

Змішавши 25% - ний розчин желатину з рівною кількістю оцтової есенції, отримаємо хороший клей для фарфору і фаянсу.

Якщо притерту пробку флакона «заїло», капніть на стик пробки і горлечка флакона оцтової есенції - флакон легко відкриється.

Якщо ви миєте голову не шампунем, а туалетним милом, на волоссі залишається важко видаляється тонка плівка кальцієвих солей жирних кислот. Сполосніть волосся водою з оцтом (столова ложка на п'ять літрів води), плівка зникне, і волосся стане м'яким і блискучим. Після цього вони добре розчісується.

Де купити оцтову кислоту / уксусную эссенсию кистлоту:

Коментарі

Unknown каже…
Є магазин онлайн КОВАЛЕНТ www.covalent.com.ua, там продається від 1л оцтова кислота. Працюють з доставкою перевізниками.