Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити сонячну батарею / Где купить солнечную батарею / Where to buy a solar battery

Де купити сонячну батарею / Где купить солнечную батарею / Where to buy a solar battery
В останні роки стає актуальним питання про альтернативні джерела енергії. Безумовно, одним з провідних напрямків у цій галузі є технологія отримання енергії з сонячного світла. Спробуємо розібратися, що ж це таке, сонячна батарея.
Всі існуючі на сьогоднішній день види сонячних батарей можна умовно поділити на такі класи:
  • Батарея малопотужна - призначається для зарядки таких гаджетів, як мобільний телефон і КПК, а також негабаритної техніки;
  • Батарея універсальна - призначена для живлення електроніки «в польових умовах», зазвичай користується популярністю у туристів;
  • Панель сонячних елементів - набір фотопластин на підкладці, є основним елементом сонячних пристроїв широкого спектру.
Крім цього класифікація сонячних батарей виділяє 3 основні типи: ФЕП - фотоелектричні перетворювачі, ГЕЕС - геліоелектростанції і СК - сонячні колектори.

Додатково всі сонячні батареї класифікуються з організації атомів кремнію в кристалі сонячного елемента: монокристалічні, полікристалічні і аморфні.

Де купити сонячну батарею / Где купить солнечную батарею / Where to buy a solar battery
  1. Монокристалічні батареї забезпечені вкрай чистим кремнієм, який досить добре освоєний у виробництві напівпровідників. Монокристал росте на насіння, витягується з кремнієвого розплаву. Отримані таким шляхом стрижні розрізаються на частини товщиною 0,2 -0,4 мм, утворюючи осередки. Оптимальна кількість використовуваних осередків - 36 штук. Батареї, отримані з монокристалів кремнію, користуються найбільшою популярністю. ККД монокристалічних батарей - 14-17%.
  2. Полікристалічні сонячні батареї виходять з кремнію, який виходить з повільно охолоджується кремнієвого розплаву. Такий спосіб менш енергоємний і дешевший. Кремній, що отримується для полікристалічних сонячних батарей, яскраво синього кольору. ККД полікристалічних батарей - 10-12%.
  3. Батареї з аморфного кремнію виходять шляхом «техніки випарної фази». Тонка плівка кремнію при цьому методі просто осідає на несучий матеріал і захищається покриттям, тому такі батареї також називаються тонкоплівковими. Цей метод виготовлення найпростіший і дешевий, проте ефективність батареїзначно нижче, ніж в кристалічних батареях, до того ж елементи з аморфного кремнію схильні до процесу деградації. Працюють тонкоплівкові батареї при розсіяному випромінюванні, встановлюються на стіни будівель. ККД батарей з аморфного кремнію - 5-6%.

Перехід на сонячну енергію

Щоб домогтися максимальної економічної вигоди, сонячні батареї необхідно використовувати переважну частину року. А в холодному кліматі при хорошому природному освітленні вони виявляються у багато разів вигідніше будь-якого паливного генератора. Поєднуючи систему сонячних батарей з підключенням до електромережі взимку, можна домогтися дуже дешевого опалення свого заміського будинку. Крім цього солярна система знизить рівень забруднення повітря і зменшить кількість парникових газів, які надходять в атмосферу через спалювання органічного палива. До того ж батареї, що перетворюють сонячну енергію, можна використовувати для нагрівання води в будинку. Це дозволить отримати додаткову вигоду при використанні подібної системи.

Де купити сонячну батарею / Где купить солнечную батарею / Where to buy a solar battery

Сонячна батарея ціна

Ціни на сонячні батареї змінюються в залежності від ефективності роботи фотоелементів і системи колектора в цілому. Природно, чим більше сама система, тим менше буде ціна окремої її складової. Найчастіше виробники надають на колектори десятирічну гарантію, що значить - вони прослужать кілька десятиліть.

До речі, найбільш економічними вважаються системи опалення, що працюють від сонячних батарей і обігрівають будинок за допомогою теплої підлоги на водяній циркуляції. Тільки це допомагає знизити витрати на обігрів будинку до 30%.

Сонячні батареї виробляють постійний струм, який може бути використаний різними методами :

  • виробляється сонячною батареєю електрична енергія може бути використана безпосередньо: наприклад, для приведення в роботу свердловинного насоса, перекачування води або насоса для фонтанів;
  • виробляється сонячними батареями постійний струм може заряджати акумуляторні батареї, з яких накопичена енергія в міру необхідності використовується протягом світлового дня, ввечері та вночі: наприклад для освітлення будинку або прибудинкової території за допомогою лампочок постійного струму;
  • виробляється сонячними батареями постійний струм може заряджати акумуляторні батареї, далі за допомогою інвертора перетворюватися в змінний струм (110, 220 або 380В), і використовуватися у міру необхідності протягом світлового дня, ввечері та вночі: наприклад для освітлення, для електропостачання всіх або окремої групи споживачів електроенергії будинки, яхти, пересувний дачі і т.п.
Де купити сонячну батарею / Где купить солнечную батарею / Where to buy a solar battery

Сфера застосування сонячних батарей

  • для об'єктів, які віддалені від ліній електропередач і прокладка ліній електропередач неможлива або пов'язана з великими витратами, сонячні батареї можуть виконувати функцію системи автономного електропостачання;
  • для об'єктів вже підключених до електромереж, сонячні батареї можуть виконувати функцію системи резервного електропостачання;
  • сонячні батареї можуть постачати електроенергію групу автономних споживачів: системи автономного вуличного освітлення, системи автономного електропостачання обладнання котельні та насосного обладнання двоконтурної системи на основі сонячних колекторів.
фотоелектріка в горах фотоелектріка в котеджі

Переваги використання сонячних батарей

  1. Абсолютна незалежність . При установці індивідуального фотоелектричної системи немає необхідності в підводі електричних мереж, додаткових витрат на дозвільну документацію, витрат на оплату рахунків на електроенергію. Фотоелектрична система може дати повну незалежність від перебоїв в електропостачанні, від зростання тарифів і обмеження підключаються потужностей.
  2. Довговічність . Термін служби фотоелектричних модулів як основних елементів фотоелектричної системи складає від 20 до 50 років. Зробивши одноразові інвестиції в фотоелектричну систему, Ви і ваші діти назавжди забудете про проблеми пов'язані з централізованим електропостачанням.
  3. Легкість у використанні . Фотоелектричні системи працюють повністю автоматично, тому використання таких систем не вимагає ніяких спеціальних навичок і такі системи не вимагають постійної уваги користувача.
  4. Екологічна безпека . Сонячна енергія є абсолютно безпечною для навколишнього середовища і людини. Використовуючи сонячну енергію Ви робите свій внесок в екологію планети і подаєте гарний приклад оточуючим, адже використання сонячної енергії і турбота про навколишнє середовище є нормою в цивілізованому суспільстві.
Де купити сонячну батарею / Где купить солнечную батарею / Where to buy a solar battery

Як вибрати сонячну батарею

Де купити сонячну батарею / Где купить солнечную батарею / Where to buy a solar battery
  1. Врахуйте, що при виборі системи сонячних батарей, яка підійшла б для вашого будинку, існує кілька визначальних факторів. По-перше, це кліматичні характеристики місцевості, в якій розташоване житло. Від цього залежить тривалість сонячного сяйва над вашим будинком і батареєю, а, відповідно, і час накопичення сонячної енергії. Визначте, наскільки підходяща у вас місцевість для розташування сонячних батарей по карті освітленості.
  2. Враховуйте при виборі сонячної батареї також кількість тепла, яке ви хочете отримати в результаті. Оптимальний варіант - батарея, здатна покрити від сорока до вісімдесяти відсотків потреб в теплі. Системи, що мають меншу ефективність, можуть обійтися дуже дорого. При цьому також необхідно враховувати можливість проектування і розрахунок потужності системи. Це гарантує вам надійність отриманої системи і можливість протистояння форс-мажорних обставин (відключення від джерела електроенергії, негода). Довірте ці розрахунки фахівців.
  3. Звертайте увагу на виробника сонячної батареї, а також на матеріал, з якого виготовлений фотоелектронний елемент модулів. Це може бути полікристалічний або монокристалічний кремній. Від цього залежить ціна, КПД, а також тривалість роботи батареї. Монокристалічний кремній - матеріал, стійкий до різних агресивних впливів, ККД батарей, виготовлених з нього, може збільшуватися до 20%. У продажу також з'явилися мультікрісталліческіе батареї, виготовлені з полікристалів, але названі так для того, щоб ввести покупця в оману. Приклад використання полікристалічних елементів - це садові ліхтарики, які працюють куди менше а другий сезон використання.
  4. Враховуйте також, що товщина фотоелектричних елементів забезпечить емісію електронів довічно, а ось товщина фольги тільки забезпечує дешевизну, до чого прагнуть китайські виробники. Зверніть увагу на структуру поверхні скла, якщо воно текстуроване, то потужність вхідного опромінення буде збільшена на 15%, а завдяки цьому підвищиться і ККД сонячної батареї, особливо в похмурий час року.

Коментарі