Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити квартиру, нерухомість / Где купить квартиру, недвижимость / Where to buy an apartment

Де купити квартиру, нерухомість / Где купить квартиру, недвижимость / Where to buy an apartment
Для більшості покупка квартири - це найважливіша угода в житті.
Як купити квартиру не пошкодувавши потім про вкладені гроші ?

Де купити квартиру, нерухомість / Где купить квартиру, недвижимость / Where to buy an apartment

У першу чергу потрібно визначиться, чи будете Ви шукати квартиру самостійно або звернетеся до послуг ріелтора. Якщо у Вас достатньо часу для самостійного пошуку Ви можете знайти хорошу пропозицію в газетах, на сайтах, що містять оголошення нерухомості в Інтернеті і т.д.

Основні етапи покупки квартири

  1. Визначити найбільш важливі для Вас параметри майбутнього житла: район, кількість кімнат, метраж, ціна і т.п.
  2. Вивчити пропозиції виставлених на продаж квартир, зрозуміти реальність Ваших запитів.
  3. Подбрать по рекламних оголошеннях варіанти нерухомості, які підходять Вашим запитам, обдзвонити, уточнити інформацію на предмет актуальності, домовитися про перегляд вподобаних квартир.
  4. Перегляди квартир і вибір оптимального варіанту.
  5. Переговори і торги
  6. Внесення завдатку за вибраний об'єкт нерухомості. Оформлення предарітельного договору.
  7. Підготовка та перевірка документів, необхідних для основного Договору купівлі-продажу квартири.
  8. Оформлення Договору купівлі-продажу.
  9. Розрахунки за угодою.
  10. Подача документів на державну реєстрацію. Отримання права власності на квартиру.
  11. Прийом придбаної у продавця квартири. Підписання Акту приймання-передачі.
Де купити квартиру, нерухомість / Где купить квартиру, недвижимость / Where to buy an apartment


Проте якщо Ви знайшли гарну пропозицію, для оформлення документів, необхідно залучити професіонала. За статистикою, близько 90% невдач (у тому числі випадків шахрайства) припадає на угоди, зроблені покупцями і продавцями «на пряму». В середньому ріелторські контори беруть за угоду 5-10% вартості об'єкта нерухомості у випадку якщо Ви хочете продати квартиру або купити. Хоч це і не маленька сума, то з іншого боку ризик, що при укладенні договору вас обдурять, значно знижується. Ріелтор порадить Вам, як найбільш правильно провести операцію, а в разі якщо Ви берете кредит, допоможе Вам розрахувати виплати за допомогою кредитного калькулятора. Конкретний розмір винагороди залежить від переліку обов'язків ріелтора і гарантій, які надаються клієнту.
Розмір винагороди ріелтора вказується в сумі або у відсотках. Не забудьте вказати в договорі з ріелторським агентством, чи включаються в загальну винагороду витрати по підбору квартири. Якщо такого не передбачено, то запишіть суму таких витрат окремим пунктом.

Якщо квартира знайдена і Ви вирішили її купити, в першу чергу необхідно визначиться хто в домі господар:

  • не має права укладати угоди особи, визнані судом недієздатними. Таку інформацію можна отримати в органах опіки та піклування за місцем проживання громадянина
  • не бажано укладати угоди з особами, які перебувають на обліку в психоневрологічних та (або) наркологічних диспансерах. Угода з таким господарем квартири може бути оскаржена і ви позбудетеся квартири.
  • небезпечно укладати угоду з продавцоv мають погане здоров'я. Квартира може оформлятися кілька місяців і якщо господар помре, то крім того, що Ви не зможете купити квартиру , і можете втратити завдаток
  • не можна купувати квартиру у продавця, який продає квартиру по довіреності. Обов'язково потрібно наполягти на зустрічі з господарем. Підпис може бути підроблена, господар може померти. В такому випадку довіреність втрачає свою силу.

Що може перешкодити здійснити операцію купівлі квартири:

  • загублені документи продавця: особисті (паспорт), на квартиру (акт про приватизацію, свідоцтво про право власності, про право на спадщину та ін.), без цих документів продавець не може продати квартиру .
  • в квартирі зареєстровані родичі продавця. Виселити і виписати їх дуже складно: зробити це можна тільки через суд.
  • в продається житло проведена несанкціонована перепланування. Розпізнати її можна по червоних лініях на поверховому плані БТІ.
  • якщо продається частка у праві власності на нерухомість - кімната в комуналці або в квартирі, отриманої в долях у спадок, - то по закону співвласники мають переважне право покупки. Користуючись цим, вони можуть всіляко ставити палиці в колеса продавцю.

На що дивитися в першу чергу при покупці кварітри

  • особисті документи продавця і папери на квартиру повинні бути представлені в оригіналах.
  • з'ясуйте, як часто квартира купувалася і продавалася. Якщо мешканці в ній довго не затримувалися, а намагалися скоріше збути, то їх, можливо, щось сильно не влаштовувало. Постарайтеся поговорити з сусідами.
  • низька ціна збільшує ризик заперечування угоди. Відомі випадки, коли власники терміново продавали житло істотно дешевше ринкової ціни, щоб отримати гроші на лікування, від'їзд за кордон і т. п. А згодом зверталися до суду, заявляючи, що угода була кабальної - здійснена на свідомо невигідних умовах через важких життєвих обставин. Така угода може бути визнана недійсною.
  • важливо знати, чи була квартира раніше предметом судових розглядів? У цих випадках на житло можуть накласти арешт, та й взагалі невідомо, чим ще закінчаться нові розгляду.
  • при покупці квартири, отриманої у спадщину, потрібно ретельно перевіряти дотримання порядку спадкування, підтвердження ступенів спорідненості з покійним власником. 
Де купити квартиру, нерухомість / Где купить квартиру, недвижимость / Where to buy an apartment

Як купити квартиру в кредит

Поліпшити свої житлові умови хочуть багато. Разом з тим, для більшості бажаючих знайти відразу всю необхідну суму для покупки квартири - нездійсненна мрія, адже навіть однокімнатна квартира може коштувати близько 7-8 тисяч доларів США. Ось тут і починаються пошуки більш доступних схем. Одна з них - кредит у банку на покупку житла. Перш ніж такий кредит взяти, слід розібратися з усіма нюансами, вибрати оптимальний варіант кредитування, зважити всі "за" і "проти".

Як поліпшити житлові умови тим, хто не вміє збирати?

Якщо у вас немає грошей на перший внесок (50% від вартості нового житла), але є, наприклад, квартира, яка не влаштовує вас з якихось причин (далеко від роботи, тісний). Цю квартиру можна запропонувати агентству нерухомості "Мультидом" замість грошового внеску і таким чином покращити свої житлові умови, тобто віддати стару квартиру і отримати нову, а доплату взяти в банку.

А що банк отримує в заставу?

Питання природний. Відповідь: саме обрану вами квартиру. Враховуючи, що оформлення документів платне, у вас з'являться додаткові витрати на отримання кредиту, але і їх можна віднести до загальної суми кредиту.Таким чином, поліпшити свої житлові умови можна, не вклавши ні копійки.

Де можна вибрати квартиру і яку?

Подальша схема така: в агентстві нерухомості "Мультидом" менеджери з нерухомості підбирають в комп'ютерній базі даних цікавить вас житло і наш агент організує вам показ цих об'єктів. Він орієнтується тільки на ваш смак і вимоги: район, метраж, кількість кімнат, поверх і навіть сторони світу, абсолютно не замислюючись, що при цьому у вас ще немає відсутніх 50% від вартості об'єкта. Тому що після оплати внеску з наявних грошей, обрана квартира вже закріплюється за вами. Протягом наступних 10 днів йде оформлення документів та отримання грошей. Так що для пошуку кращого варіанту нехай вас не бентежить відсутність повної суми. До речі, житло на ваш смак можна підібрати в будь-якій філії агентства нерухомості "Мультидом" (Гагарінському, Нахімовському, Балаклавському, Північному), співробітники яких пройшли відповідну підготовку для роботи за програмою "Житло в кредит".

Як позбутися від орендної плати за офіс?

Зрозуміло, що вищеописану схему придбання нерухомості можна застосовувати не тільки для покупки житла. Аналогічно, але вже для бізнесу, можна купити приміщення під офіс. В цьому випадку ваш бізнес з часом окупить відсотки банку, але ви почнете роботу вже сьогодні. З кожним місяцем стає все більше бажаючих отримати в кредит відсутню суму для придбання або поліпшення житла. Спільна налагоджена робота оцінювачів та ріелтерів агентства нерухомості "Мультидом" і співробітників банку дозволяє Вам користуватися нашими послугами без зволікань і зайвих турбот.

Коментарі