Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити мандрагору, корінь Мандрагори / Где купить мандрагору, корень Мандрагоры / Where to buy mandrake


Мандрагора ( Mandragora officinarum ) це багаторічна рослина, що досягає висоти 35 см. На черешках зростають довгасто-яйцеподібні , зубчасті листя. Корінь мандрагори м'ясистий до 60 см завдовжки. Фрукти від  зелено-жовтого до помаранчевого кольору від 2 до 4 см в діаметрі. Плоди мають дуже приємний запах. У процесі дозрівання плодів, листя вже починають в'янути. 

Мандрагора росте головним чином на скелястих схилах в східній частині Середземного моря. Але також можна зустріти в Північній Африці, на Близькому Сході і в Гімалаях. 
Із часів античності, мандрагора є одним з найбільш важливих сільськогосподарських культур в чаклунстві й магії оренда екскаватора Пушкіно . .
Крім того, мандрагора одна з найстаріших лікарських рослин. Про неЇ йдеться в Старому Завіті і в ассірійських клинописних табличках.
Крім того мандрагора згадується в папірусі Еберса. Папірус Еберса відносять до 1700 рокудо н. е..
Вона також була ліками від безпліддя. Через своєї зовнішності, людина-образної форми кореня, навколо мандрагори оповите безліч легенд.
Крім міфів про мандрагори є плутанина щодо самої мандрагори. Видів її не один, а кілька: 
  • Мандрагора (Atropa mandragora); 
  • Мандрагора лікарська (Mandragora officinarum L.); 
  • Мандрагора весняна (Mandragora vernalis); 
  • Мандрагора осіння (Mandragora autumnalis Spreng); 
  • Мандрагора туркменська (Mandragora turcomanica). 

Лікарська мандрагора (mandragora officinalis) виростає в Південній Європі і особливо обільнj в Калабрії і на Сицилії. Її фіолетові квітки з'являються восени, тоді як квіти диких видів мандрагор з'являються навесні і має світло-зеленуватий відтінок.

Весняна мандрагора (mandragora vernalis) вважається чоловічим видом і виростає в більш північних районах. Від жіночої мандрагори чоловіча відрізняється більш товстим коренем білуватого кольору як зовні, так і всередині, яскраво вираженим неприємним збуджуючим запахом, який поширюється від листів і квітів рослини, його плоди значно більше, ніж у жіночої різновиди, нагадують маленькі жовті яблука і видають солодкий і ніжний запах. Саме плоди цієї рослини єгиптяни вважали засобом, що збуджує чуттєвість. До них ці ​​знання перейшли від арабів, які називали ці плоди "яблуками диявола" через викликаються ними збудливих снів, але також і "яйцями духів".

Мандрагора туркесменская (mandragora turcomanica) росте в Західному Копетдаг, це релікт третинної флори.

Хімія: 

У корені мандрагори міститься до 0,6% алкалоїдів, таких як атропін, Cuskhygrin, гиосциамин, Mandragorin, скополамін і Solandrin. Гиосциамин і скополамин є основними компонентами.

Ефекти: 

Мандрагора є сильним галлюциногенному, також має болезаспокійливу і проносну дію.
УВАГА! Мандрагора отруйна!
При високих дозах мандрагора може призвести до летального результату, передозування можуть бути викликати параліч дихання.
Вміст активних компонентів може варіюватися від рослини до рослини.
Інші побічні ефекти мандрагори включають нудоту, запаморочення, дуже розширені зіниці, сухість у роті.

Використання: 

Вміст алкалоїдів в рослині мандрагора


У мандрагори, і перш за все в коренях, містяться такі алкалоїди, надають дію на людину:
1. Атропін (atropine): 8-methyl-8-azabicyclo [3.2.1] oct-3-yl) 3-hydroxy-2-phenyl -propanoate.
2. Скополамин (scopolamine): (-) - (1S, 3S, 5R, 6R, 7S, 8S) - 6,7-epoxy-3-[(S)-tropoyloxy] tropane.
3. гиосциамин (hyoscyamine ): 8-methyl-8-azabicyclo [3.2.1] oct-3-yl) 3-hydroxy-2-phenyl-propanoate.
4. Мандрагорін (mandragorine): Cl7H27O3N.

Мандрагору іноді використовують як сильнодіючий галюциногенний засіб. Рослина і корінь часто згадується в чаклунських рецептах в середні віки. Атропін та скополамін отруйні, через що прийом мандрагори категорично протипоказаний, оскільки можливі важкі побічні ефекти, а в деяких випадках - і смертельний результат. Вживання кореня мандрагори може завдати непоправної шкоди: втрату пам'яті, когнітивні порушення функції мозку. Близькими родичами мандрагори, є рослини білена та беладонна, що володіють схожим психоактивною дією.


Використання кореня мандрагори в медицині

Мандрагора є одним з найбільш древніх анестезуючих засобів, так само має аналгетичну (болезаспокійливим), заспокійливим, снодійним і холагенним дією .Розріджує слиз. В V столітті до нашої ери дію мандрагори представив великий Гіппократ, який уточнив, що в малих дозах вона є ефективним засобом від страху та депресії. У більш значних кількостях мандрагора викликає дивні сенсорні враження і галюцинації. У ще більш великих дозах мандрагора виявляє седативну і снодійну дію і, нарешті, викликає глибокий сон, що супроводжується повною нечутливістю.

Авіценна називав мандрагору ідолом, створеним природою за зовнішнім подобою людини. Хворому рекомендувалося давати 2 грами соку рослини з вином перед операцією для того, щоб він міцно спав і не відчував болю. Цими ж "сльозами" зводили веснянки і синці. Корінь мандрагори в товченому вигляді разом з оцтом прикладали до карбункулів, а змішаний з толокном - до хворих суглобів. Іноді їм лікували слонову хворобу, вживали і як абортивний засіб.

Вживання мандрагори: настоянка з кореня

За фармакологічної активності екстракти коренів мандрагори близькі до беладона, блекоті, дурману. Коріння застосовують для приготування болезаспокійливих і антиспазматичну засобів при шлунково-кишкових захворюваннях, а також при м'язових, суглобових і невралгічних болях.

Настоянка мандрагори готується так: подрібнений корінь мандрагори наполягають на спирту (у співвідношенні 1 до 4) два тижні, потім проціджують. Приймають по 3 ... 10 крапель як болезаспокійливий і снотворний засіб при ревматизмі, подагрі.

Культивування: 

Корінь магдрагори розмножують живцюванням. Мандрагора любить теплий клімат і потребує багатих гумусом грунтах з гарним дренажем.
Корінь мандрагори можна розмножувати насінням . Посіяти в землю при прямих сонячних променях.
Примітка: іноді можна сплутати звичайне насіння мандрагори з насінню американської Мандрагори або «Мейапл» (Podophyllum peltatum), коріння якого продаються багатьма компаніями під назвою «Коріння мандрагори».

Де купити: 


Коментарі