Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити нерухомість. Ринок нерухомості / Где купить недвижимость. Рынок недвижимости / Where to buy real estate

Де купити нерухомість. Ринок нерухомості / Где купить недвижимость. Рынок недвижимости / Where to buy real estate
Що являє собою ринок нерухомості
Поняття нерухомість досить широке. Традиційно до ринку нерухомості відносять квартири або частки будинку, так як саме вони є основною масою придбаних і продаються на цьому ринку об'єктів. Крім того, до ринку нерухомості також можна віднести абсолютно будь-які споруди і будівлі, в тому числі і заміські будинки, склади, виробничі приміщення, земельні ділянки, шахти, озера, ставки, які можуть бути частиною власності.



Всі перераховані вище об'єкти можуть підлягати купівлі-продажу або бути здані в оренду. Всі ці процеси відбуваються на ринку нерухомості, де здійснюються відповідні операції. Те, що ми називаємо ринком нерухомості, не має чіткого адреси або конкретної території, поняття «ринок нерухомості» абстрактно, в нього входять всі фінансові, юридичні та процесуальні сторони угод з нерухомості. В той момент, як людина заявляє про свій намір продати квартиру , купити квартиру , здати чи взяти в оренду приміщення, наприклад, подає оголошення в газету або розміщує його на інтернет-ресурсах, або вдається до допомоги спеціальних агентств нерухомості - він потрапляє на ринок нерухомості . Після того, як укладено договір на купівлю або продаж, приміщення (об'єкт) залишає ринок.

Види нерухомості

У ринку нерухомості є два головні напрямки, і агенти з нерухомості, яких звично називають ріелторами, спеціалізуються, частіше за все, лише на одному з них: або на житловій, або на нежитловій нерухомості.

Перша частина ринку - та, де можна купити-продати-зняти житлову нерухомість, на якій займаються купівлею-продажем або орендою квартир і приватних будинків. Так як у великих містах саме житлоплощі багатоповерхових будинків становлять більшу частину об'єктів купівлі та продажу, то всі основні напрями ринку розглядають на їх прикладі. Попит та ціни на приватні будинки помітно відрізняються від квартир в багатоповерхових будинках, незважаючи на те, що в цілому ціни і на будинки, і на квартири змінюються за одними законами.

Значиму частину ринку займають заміські будинки, котеджі, включаючи і земельні ділянки, як в місті, так і за містом, які підходять для зведення багатоповерхових будинків, а також приватні ділянки, для занять садівництвом.

Ще одна частина ринку складається повністю з комерційної нерухомості. Сюди входять всі офісні, торгові приміщення та приміщення під склади, а також ділянки землі для будівництва - одним словом, все, що може бути використано як фізичними, так і юридичними особами для того, щоб отримати матеріальну вигоду. Також до комерційної нерухомості традиційно відносять заводи, фабрики.

Ціни на нерухомість
На ринку нерухомості є спільні правила формування вартості на нерухомість. Як відомо, вартість квартири оцінюється, виходячи з її площі. Існує певна ціна за квадратний метр, в рамках цієї вартості квартира може бути продана в даний період часу. Говорячи про тенденції, варто зауважити, що вартість нерухомості збільшується з плином часу. Почасти це пов'язано з тим, що кількість людей зростає, а кількість місць, на яких можна звести будівлі, постійно і незмінно.

Спостерігається і сезонне зміна цін на нерухомість. Як правило, рівень покупки і продажу знижується в період відпусток і новорічних свят, відповідно, падає і вартість житла.

Ціна за квадратний метр відрізняється і всередині конкретного міста, вартість залежить від місцезнаходження квартири (центр чи околиця), наявності поруч зупинок, поверху (нижній і верхній менш затребувані). Крім того, на ціну впливає стан житла (наприклад, відсутність ремонту значно знижує вартість квартири).

Але головним фактором, що впливає на вартість житла, є розподіл ринку на первинний і вторинний, а також виділення окремого елітного сектора нерухомості.

Де купити нерухомість. Ринок нерухомості / Где купить недвижимость. Рынок недвижимости / Where to buy real estate


Ціни на нерухомість у світі

За даними Knight Frank, середні ціни на нерухомість у світі такі:

1. London (UK) - 36,825 € / m2 (change over year +30.8%)

2. Courchevel (France) - 35,000 € / m2 (+5.0%)

3. Monaco - 32,500 € / m2 (+25.0%)

4. Paris (France) - 15,500 € / m2 (+10.4%)

5. Moscow (Russia) - 13,250 € / m2 (+35.0%)

... 11. Mallorca (Spain) - 6,325 € / m2 (0.0%)

... 15. New Zealand - 4,300 € / m2 (+12.0%)

16. Cyprus - 4,250 € / m2 (+12.0%)

17. Silver Coast (Portugal) - 4,150 € / m2 (+5.5%)

... 19. Croatia - 2,555 € / m2 (+10.0%)

... 22. Black Sea, Bulgaria - 1,350 € / m2 (+22.0%)

Спочатку ми подумали, де вони взяли такі ціни?

Ми вирішили промоніторити ринок нерухомості Європи, щоб дізнатися сьогоднішні ціни на квартири.

У Парижі можна придбати 2-кімнатну квартиру за 400-500 тисяч євро (приблизно 6-10 тисяч € / m2). В елітному районі ціна може перевищувати зазначені 15500 € / m2.

У Москві насправді ціни на квартири, розташовані поруч із метро і не на околицях міста, зросли до 5000-7000 € / m2. Ціни на елітну нерухомість перевищують 10000 € / m2.

У той же час, якщо подивитися ціни на нерухомість в Болгарії на березі Чорного моря, то середня ціна, мабуть, буде близько 1,000 € / m2. Апартаменти на першій береговій лінії і елітна нерухомість буде коштувати 1,500-2,500 € / m2.

Тому звіт компанії Knight Frank має багато неточностей. Логічно припустити, що вони робили аналіз елітного житла, але і в цьому випадку ряд цінників завищені, ряд занижені.

Зате можна помітити, що ціни на нерухомість на березі моря сильно відрізняються.Якщо оперувати цифрами Knight Frank, то в Болгарії це 1,350 € / m2, в Португалії - 4,150 € / m2, на Кіпрі - 4,250 € / m2, в Іспанії - 6,325 € / m2.

У звіті компанії Knight Frank відсутній США. Мабуть, в компанії вважають, що ринок нерухомості США зараз переживає не найкращі часи. Звичайно, ринок елітної нерухомості страждає найменше від іпотечної кризи, тому що по найбільш забезпеченим верствам населення криза вдарила не так сильно. Навіть більше того, люди зі статком понад $ 1 млн у важкі хвилини воліють вкладати в елітну нерухомість, так що елітна нерухомість тільки дорожчає.

Первинне і вторинне житло


Де купити нерухомість. Ринок нерухомості / Где купить недвижимость. Рынок недвижимости / Where to buy real estate
У первинний ринок нерухомості ( новобудови ) входить тільки нове житло в побудованих будинках, а також іноді і в споруджуваних (так зване пайове будівництво). Такі квартири коштують дорожче, ніж вторинне житло.

До вторинного ринку нерухомості відносять квартири, які вже були в експлуатації, воно, як правило, дешевше. На вторинному ринку продавцями виступають громадяни, які його колись придбали і в ньому живуть. Первинне житло реалізують компанії-забудовники.

В обох випадках житло продають і купують самостійно, хоча також можна вдатися до послуг спеціальних агентств. Вони візьмуть частину турбот на себе, зокрема оформлення паперів, пошук відповідного житла, за що клієнт платить їм певної відсоток від суми угоди.

Де купити нерухомість:

Коментарі