Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити закваску для хліба / Где купить закваску для хлеба


Купити закваску для хліба можна в приватній пекарні, але можна і в супермаркеті, куди вона надходить у продаж у вигляді гранул, а також у спеціалізованих магазинах натуральних продуктів. Для приготування тіста на заквасці в домашніх умовах необхідно розвести її за 4 дні до передбачуваної випічки хліба .
Найсприятливіша температура для розмноження бактерій, відповідальних за процес бродіння +27 гр. С. Коливання температури можуть порушити процес бродіння. Бродіння вважається завершеним, коли тісто подвоїться в об'ємі, а на його поверхні утворюються бульбашки і з'явиться характерний кислуватий запах. 
Для прискорення процесу бродіння досвідчені пекарі додають до заквасці кілька колечок ріпчастої цибулі або розсіл квашеної капусти. 



ТІСТО на заквасці (варіант 1)

Інгредієнти:
125 г теплої води
Приблизно 125 г житнього борошна (тип 997, борошно тонкого помелу)
1 щіпка меленого кмину
Невелика кількість сколотин
1. Замісити житнє борошно з водою до кашіцообразной маси. Додати в кашку, що вийшла мелений кмин і сколотини. Прикрити миску з тістом кришкою і залишити в такому вигляді на три доби в теплому місці без протягів, періодично помішуючи масу. На третій день в тесті утворюються бульбашки, і воно набуває характерний різкий, кислуватий запах. 
2. Додати до тесту 125 г теплої води і ще 125 г житнього борошна (до вознікнівенія густуватої маси). Знову накрити тісто шматком тканини і поставити на 1 день в тепле місце - тільки після закінчення зазначеного часу тісто готове до випічки.

ТІСТО на заквасці (варіант 2)

Інгредієнти:
150 г свіжомеленого житнього борошна
50 г теплої води
1 щіпка меленого кмину
Дуже невелика кількість (на кінчику ложки) меду 
1. Приблизно третина із загальної кількості води і муки замісити тісто з кмином і медом, помістити приготовлену таким чином суміш у скляну ємність, потім прикрити її кришкою і поставити на одну добу в тепле місце без протягів. 
2. Залити 50 г теплої води ще 50 г свіжомеленого житнього борошна, додати до тесту і під кришкою залишити ще на добу. 
3. Знову змішати свіжомеленого житнє борошно з 50 г теплої води і залишити на 1 добу. Після цього тісто готове до вживання. 

ВИПІЧКА ХЛІБА на заквасці 
1. Для приготування закваски ввечері в день, що передує випікання хліба, замісити необхідну кількість житнього борошна в 250 г води (борошна повинне бути стільки, щоб вийшла густувата маса).Приготоване таким чином тісто залишити підходити на ніч при кімнатній температурі. 
2. Із борошна, води, солі і приправ приготувати опару. Залишити опару (краще всього в пластиковому пакетику) на 1 годину при кімнатній температурі до помітного збільшення в обсязі - як правило, однієї години буває достатньо. 
3.Викласти тісто у форму або спеціальну кошик і дати йому підійти ще 1 годину до помітного збільшення тесту в об'ємі. 
4. Розігріти до необхідної температури духовку (для випічки хліба на заквасці початкова температура повинна бути досить високою). Потім, відповідно до конкретного рецептом, знизити температуру і протягом встановленого часу випікати хліб до готовності. 

Зберігання закваски 

Готову закваску для хліба змішати з такою кількістю борошна, щоб вийшла комковатая маса. У подібному вигляді закваска може зберігатися в холодильнику кілька місяців.Після того як тісто підійде, необхідно взяти приблизно 50 г тестової маси і помістити в скляну банку з кришкою, що загвинчується.Потрібно пам'ятати, що внаслідок процесу газоутворення занадто щільно банку закривати не слід. У такому вигляді закваску можна зберігати в холодильнику місяць, а то й більше. Всі описані клопоти відпадають в тому випадку, якщо ви володієте піччю-автоматом для випікання хліба. Єдине, що від вас буде потрібно - це приготувати закваску . Але це у випадку, коли ви хочете використовувати закваску власного приготування. А взагалі можна обійтися і цілком якісної покупної закваскою . 

Коментарі