Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Цифрове телебачення. Де купити ТВ-тюнер / Цифровое телевидение. Где купить ТВ-тюнер /Digital TV. Where to buy a TV tuner

Де купити ТВ-тюнер

Цифрове телебачення на території Україні

Наземне мовлення

Наземне цифрове мовлення в стандарті DVB-T (пакет із 10 телепрограм) почалося в тестовому режимі 1 квітня 2009 року в Києві, Житомирській, Київській та Одеській областях. У травні 2009 р. Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення затвердила План заходів щодо запровадження цифрового телерадіомовлення в Україні, підготовлений Міністерством транспорту та зв'язку. Урядову програму розвитку цифрового ТБ було затверджено постановою Кабінету міністрів України від 26 листопада 2008 року № 1085 «Про затвердження Державної програми впровадження цифрового телерадіомовлення». Програмою передбачено до 2015 року впровадити у смугах частот 174-230 МГц і 470-862 Мгц радіотехнології цифрового телерадіомовлення стандарту DVB-T.

DVB-T

  • З 2006 року відеопотік всіх цифрових телеканалів у Києві транслювався в стандарті MPEG-2, але вже в 2008-2009 в ефірі з'явилися канали і в стандарті MPEG-4 (H.264) на частоті 714 МГц. За рахунок більш досконалого алгоритму стиснення вдалося збільшити кількість каналів на одній частоті з 5 до 10. По території Одеської області організовано мовлення в п'яти зонах одночастотного синхронного мовлення. Забезпечується трансляція одного мультиплексу - 10 телевізійних програм.
  • 24 червня 2010 Одеським ОРТПЦ проведено тестовий сеанс мовлення в стандарті DVB-T2. При цьому стандарті забезпечується можливість трансляції в одному мультиплексі до 15 програм стандартної якості або трьох програм високої якості (по 12 Мбіт на програму, загальний бітрейт становить 48 Мбіт.сек).
  • Станом на березень 2012 року на території Києва крім мовлення 4-х мультиплексів в стандарті DVB-T2, ведеться мовлення ще 4-х мультиплексів в стандарті DVB-T (MPEG-2 / MPEG-4 ). Всього в Києві є 55 цифрових каналів, на території Україні - тільки 32.

DVB-T2

  • 24 червня 2010 на території України в м. Одесі проведено тестовий сеанс мовлення в стандарті DVB-T2., що отримала ліцензію на чотири мультиплекси стандарту DVB-T2 на Україну, планує закінчити монтаж 167 передавачів, що покривають 95% території Україна цифровим телебаченням. Сигнал на наземні вишки передається з супутника Astra 1G на орбітальній позиції 31,5 º в. д. (належить компанії SES SA ).
  • У 2011 році новий оператор, який отримав ліцензію на мовлення 4х мультиплексів по всій території Україні, приступив до побудови національної мережі стандарту DVB-T2 . 
  • У жовтні 2011 року планується запуск комерційного мовлення 32 загальнонаціональних і регіональних каналів по всій території країни (22 каналу планується транслювати в SD стандарті і 10 каналів в HD форматі). Для глядача перегляд буде безкоштовним - платити будуть телекомпанії за можливість поширення своїх програм. 19 серпня в Києві розпочалася трансляція одного мультиплексу на 26 ДМВ-каналі (514 МГц), в тестовому режимі доступний перегляд восьми телеканалів: Інтер, ТРК Україна, ICTV, Новий канал, СТБ, НТН, М1, K1. 
  • Станом на 21 листопада 2011 тестове мовлення DVB-T2 на Україну проходить в наступних містах: Сімферополь, Форос, мис Сарич, Нововолинськ, Донецьк, Костянтинівка, Краматорськ, Красноармійськ, Маріуполь, Шахти Лутугине (Торезької району), Ярок (Ужгородського району), Запоріжжя, Івано-Франківськ, Київ, Кіровоград, Луганськ, Одеса, Красногорівка, Полтава, Севастополь, Шостка, Куп'янськ, Харків, Овруч, Генічеськ, Горова Белещіна (Прилуцького району), Холми, Чернігів.
  • 12 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України рекомендував компанії «Зеонбуд» встановити на головній станції мультиплексування систему умовного доступу, закодований тим самим сигнал. При цьому саме мовлення має залишатися безкоштовним. В якості основної системи умовного доступу для кодування ефірного мовлення прийнята Irdeto Cloaked CA. Це фактично означає, що для перегляду цифрового телебачення необхідно буде не просто мати пристрій, який підтримує стандарт DVB-T2; в даний пристрій також повинна бути вбудована система забезпечує розшифровку кодованого сигналу.
Де купити ТВ-тюнер

Може виникнути питання, як сприйме перехід на нове сучасне цифрове телебачення старенький телевізор? 
Відповідь проста - для перегляду цифрового телебачення на аналоговому телеприймач (телевізорі) будуть використані спеціальні декодери ( ресивери, сет-топ-бокс, тюнери і т.д.). 

Для володарів сучасних телевізорів така проблема навіть не виникне, оскільки останні вже мають вбудовані декодери DVB-T.
Завдяки використанню транспортних потоків MPEG-2 або MPEG-4 обсяг переданих даних зменшується в десятки разів, це означає, що на смузі одного аналогового телеканалу зможуть поміститися кілька цифрових телеканалів.Також з'являється можливість об'єднати (мультиплексировати) все відео і аудіо потоки групи каналів в один єдиний потік. Крім того, цифрове телебачення вимагає меншої передавальної потужності в порівнянні з аналоговим, якому для передачі сигналу потрібно майже в 100 разів більше потужності передавачів. 

У найближчому майбутньому в Україні планується ввести 32 канали для мовлення повністю в цифровому форматі мовлення. При цьому, дані канали будуть мати високою чіткістю HD . Свою готовність до переходу на цифрове мовлення вже висловив телеканал «Інтер». Із зарубіжних каналів до цифрового формату мовлення з високою чіткістю вже підготовлені наступні телеканали:
• Animal Planet HD;
• Discovery HD Showcase;
• Travel Channel HD;
• National Geographic Channel HD. 

Для перегляду цифрового телебачення будинку підійде телевізор, комп'ютер або ноутбук. 

Для перегляду цифрового каналу через телевізор необхідно докупити спеціальний тюнер або ресівер (якщо телевізор не підтримує HDTV), який дозволить декодувати сигнал для телевізора. 

Тим не менш, як вже писалося, в сучасних телевізорах виробника відразу ж вбудовують декодер, про що інформують покупця в інструкції і спеціальним стікером-наклейкою «HDTV».Для перегляду цифрового телебачення на комп'ютері або ноутбуці необхідно придбати спеціальне USB - пристрій, який буде декодувати сигнал цифрового телебачення, а також антену для того, щоб цей сигнал зловити. Цифрове телебачення захоплює ринок , і потихеньку витісняє застаріле аналогове телебачення. Завдяки дійсно реальним достоїнствам його використання, аудиторія глядачів цифрового телебачення щорічно збільшується. Як тільки цифрове телебачення з'явиться для широкого перегляду з великим числом каналів, кількість глядачів моментально зросте в кілька разів. Для того, щоб дивитися улюблені передачі будуть не потрібні потужні антени й тарілки, необхідно буде всього лише придбати декодер (ресивер), прикріпити його до телевізора, ноутбука або комп'ютера, а також звичайну штирові антену і насолоджуватися телебаченням в хорошій якості. 
Де купити ТВ-тюнер

Цифрове телебачення можна буде переглядати вдома, в офісі і на дачі, воно не потребуватиме десятки метрів кабелю або потужних антен. За своєю ціною цифрове телебачення не буде відрізнятися від аналогового, так як воно не вимагає додаткового обслуговування або додаткового обладнання.

Тюнер, а простіше декодер, дешифратор потрібен кожному власнику телевізора.

Один з головних відмінних ознак тюнера - тип підключення, тобто вбудований він чи зовнішній.

- Вбудований. Найбільш поширений тип, особливо в бюджетних телевізорах. Ви могли з дитячих років користуватися ЕЛТ-моделлю і нічого не знати про наявність тюнера. А він є. Тому головне достоїнство вбудованого тюнера - простота у використанні, і, в деякому роді, його непомітність. Всі необхідні входи-роз'єми є на передній, задній або бічній панелі і не обов'язково плутатися в проводах, підключаючи до телевізора безліч відеопристроїв, яких в нашому світі стало, мабуть, і забагато. З іншого боку (це особливо актуально для плоских настінних панелей), вбудований, а то й кілька вбудованих тюнерів кілька додають до ваги і габаритів телевізора і до 20% - до ціни. При цьому, не передбачена зміна технології мовлення - що купили, то і дивіться. 

- Зовнішній тюнер. Найбільша його перевага - можливість самостійно вибрати продукт, в якому передбачена підтримка необхідного вам формату сигналу. До того ж, пізніше ви можете провести апгрейд - помінявши ПО тюнера або просто викинувши його без зміни власне телевізора. Такі тюнери використовують зазвичай плазмові й деякі LCD-панелі з великими екранами, які ще довго будуть здатні відповідати вимогам часу. Панель - тонше і легше. 

Тут, до речі, легко потрапити у пастку. Якщо в назві телевізора присутнє слово "monitor", слід, як мінімум, насторожитися. Далеко не завжди це означає тільки лише телевізор з можливістю підключення ПК. Часто така модель як раз не має тюнерів. Просто monitor, без нічого. 

Якщо вам потрібна простота у використанні - підійде вбудований тюнер, можливість апгрейда - зовнішній.

Тюнери бувають цифровими та аналоговими. 

- Аналогові. Таким тюнером оснащений кожен традиційний ЕПТ телевізор, якщо він, звичайно, справний. Також аналоговий тюнер зазвичай встановлений або поставляється в комплекті з середнього класу і розміру плазмовими / LCD-панелями. Поки цифрове телебачення, особливо у нас, перебуває в зародковому стані, ці тюнери ще послужать.


- Цифровий. Діляться на звичайні цифрові (DTV, EDTV) і кращі на сьогодні HD-тюнери, що конвертують HDTV-сигнал . Звичайними цифровими тюнерами оснащуються не найдорожчі плазмові і LCD-панелі, а також деякі ЕПТ. HD-тюнери використовуються для телевізорів подорожче і забезпечують, при наявності можливості біля телевізора, перегляд відео з відповідним дозволом до 1080p. Однак, варто визначитися, чи потрібне воно вам в найближчим часом. У США, наприклад, планувалося разом відключити всі аналогове мовлення і перейти на цифрове, більш того - HDTV в кінці минулого року. Нічого у них не вийшло. Настільки радикальні дії перенесені на 2008 рік. Про нас і говорити поки нічого. 

Подивіться на HD-телевізор уважніше, особливо на його опис. Бачите HD-ready або HD-compatible? Значить, тюнера в ньому швидше за все немає. Подібні позначення вказують лише на здатність екрана відображати сигнал з HDTV-дозволом. Доведеться купувати окремий пристрій, якщо воно не поставляється в комплекті. Цифрові тюнери гарні ще й тим, що в нормі порядком стоять, і, тому, зазвичай підтримують багатосторонню конвертацію одних форматів мовлення в інші.Цифрового в аналоговий, наприклад. Тобто, ви зможете дивитися передачу по цифровому каналу на старому аналоговому телевізорі. 

Все для ПК 

На перший погляд ТВ-тюнери, що підключаються до ПК, не мають ніякого відношення до телевізорів. Але це тільки так здається. Часто саме комп'ютер стає для телевізора джерелом сигналу і дозволяють використовувати ПК як відеорекордер. Багато тюнерів, як інтегровані в відеокарту, так і незалежні або взагалі зовнішні, дозволяють працювати з HD-контентом і через виходи відеокарти подавати його на телевізор. Якщо пощастить, відеокарта буде оснащена виходами DVI або HDMI, що дозволяють передавати цифрове відео на ТБ без стиснення. 

Окремо - тюнери для комп'ютерних моніторів. Тут сам ПК взагалі не потрібен, його може просто не бути. При цьому, такий тюнер дозволяє використовувати монітор замість телевізора, для підключення ігрових консолей, іншої апаратури. При вдалому збігу обставин, такий тюнер може бути використаний і з телевізором, мають відповідний роз'єм (VGA (D-Sub, 15 pin), якщо у тюнера немає іншого. 
Де купити ТВ-тюнер

Якщо тюнера немає ... 

Він іноді і не потрібен. Допоможе звичайний супутниковий ресивер або кабельна "коробка", або ще якесь відеопристрій, досить подивитися інструкції до наявної будинку апаратурі. Для аналогового прийому цілком підійде старенький VHS-відеомагнітофон.
Де купити ТВ-тюнер

Де купити тюнер для цифрового телебачення:

Будь-який з розглянутих варіантів має свої переваги. Вбудований або зовнішній, аналоговий або цифровий, або просто будь підходяще пристрій. Головне пам'ятати - від тюнера можна позбутися і купити додатковий, тому, головну увагу варто приділяти саме телевізору. Екран, дозвіл, звук і т. д. Хороший тюнер допомагає тільки хорошим телевізорів.

Коментарі

Thanks3 каже…
Вам потрібен кредит, якщо так повернутися до нас на нашому приватному адресу електронної пошти для отримання додаткової інформації, Ви можете написати нам на Alexanderloancompany9@gmail.com
Thanks3 каже…
Ми пропонуємо кредит на людей, які потребують кредит, якщо вам потрібно кредит повернутися до нас на нашу електронну пошту прямо зараз Latishaloancompany@gmail.com
Увага
Г-жа Latisha