Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити сухе молоко / Где купить сухое молоко / Where to buy powdered milk

Де купити сухе молоко / Где купить сухое молоко / Where to buy powdered milk
Сухе молоко можна зустріти в складі не тільки дитячих сумішей і кондитерських виробів, але і в макаронах, йогурті і навіть у хлібові.

Опис сухого молока

Сухе молоко - порошкоподібний розчинний продукт, одержаний шляхом різноманітних технологій сушки коров'ячого молока. Протягом багатьох століть люди вживали молоко у свіжому вигляді, але солдати і мандрівники були позбавлені цього живильного напою, так як він абсолютно не витримував транспортування і мав дуже маленький термін зберігання. І ось в 1802 році штаб-лікар Осип Кричевський вирішив проблему, вперше отримавши продукт, широко відомий в наш час як сухе молоко. Але його виробництво в промислових масштабах було налагоджено лише в кінці XIX століття, коли були запатентовані вальцьові сушарки і процес був поставлений на потік.
Де купити сухе молоко / Где купить сухое молоко / Where to buy powdered milk

Технологія сушки концентрату незбираного молока заснована на методі кондукції і кінцевий продукт має своєрідні органолептичні властивості: присмак карамелі, що утворюється через зіткнення згущеного молока з гарячою поверхнею крутиться барабана. Отримане таким чином сухе молоко багате жирами, що робить його незамінним інгредієнтом при приготуванні шоколаду, що дозволяє скоротити частку такого дорогого становить як масло какао. Однак цей спосіб виробництва невигідний фірмам-виробникам внаслідок малих обсягів виходу кінцевого продукту, тому вони вважають за краще використовувати розпилювальні установки, що гарантують більшу кількість високоякісного сухого молока за короткий період часу. Готове сухе молоко охолоджують, просіюють і розфасовують по вакуумним пакетів або іншим упаковок з використанням інертних газів для збільшення терміну придатності.

Сухе молоко має найширше застосування в харчовій промисловості, особливо в складі сухих каш, дитячих сухих сумішей, морозива, кондитерських виробів (випічка, цукерки печиво), згущеного молока, хліба, макаронів і йогуртів. Також його використовують для відновлення молока при випуску цільномолочної продукції в областях, які відчувають в них недолік. Сухе молоко зручно брати з собою в подорожі та туристичні походи, адже його досить розбавити теплою водою, щоб отримати смачний і біологічно цінний напій. Ще його можна додавати в каву або чай замість звичайного молока - це дуже зручно при авіаперельотах і пересуванні залізничним транспортом.

Характеристики сухого молока

Характеристики сухого молока залежать від способу сушіння. Якщо молоко сушать вальцьовим способом, то отримують порошок, мікроскопічний аналіз якого показує, що він складається з найдрібніших пластинок неправильної форми, майже обробки молочного порошку, коли хочуть зробити його швидкорозчинним. У ряді робіт вказується, що швидкорозчинні сухе знежирене молоко виявляє велику тенденцію до побуріння, ніж сухе молоко, отримане методом розпилення. Разом з тим побуріння часто супроводжується, а іноді передує появою поганого присмаку, званого борошнистим або лежані, що пояснюється в ряді випадків утворенням сполук з карбонільним радикалом або метилового сульфіду.

Нарешті, якщо сухе молоко, яке стало швидкорозчинним в результаті додаткової обробки, буде зберігатися в негерметичной упаковці, то воно може втратити здатність розчинятися, особливо, якщо зберігалося в теплу і вологу погоду.

Хімічний склад сухого молока

У сухому молоці міститься до 35% білка, при цьому в ньому присутній повний набір замінних і незамінних для організму амінокислот, вітамін А, групи В і D, близько 50% вуглеводів (переважно лактоза), жири, мікро-і макроелементи, особливо кальцій ( до 1,5%) і калій.
Де купити сухе молоко / Где купить сухое молоко / Where to buy powdered milk

Корисні властивості сухого молока

Сухе молоко за поживними якостями не поступається пастеризованого натуральному молоку, але містить меншу кількість холестерину і алергенів. Це обумовлює його застосування у виготовленні сумішей для дитячого харчування, які проходять підвищений контроль безпеки. У ньому містяться найважливіші мікроелементи, наприклад, кальцій, що сприяє зростанню і зміцненню кісток, а також калій, необхідний для нормальної роботи серцево-судинної системи. Вітамін А у великій кількості міститься в такому молоці сприяє підвищенню гостроти зору і стимулює регенеративні процеси в шкірі, а вітамін D надає антирахітичну дію. здоров'я, молоко, сухе молоко, білок, харчування

Сухе молоко: протипоказання

Сухе молоко (як і незбиране коров'яче) протипоказано до вживання людям з лактазною недостатністю, тобто тим, у кого молочні продукти погано перетравлюються в шлунково-кишковому тракті і викликають явища диспепсії.

Де купити:

Коментарі