Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити долар, валюту / Где купить доллар, валюту


Іноземну валюту купити українці можуть тільки на «чорному» ринку. Звичайно, є й інші варіанти, правда, вже не настільки оперативні.


Чотири способи купити валюту готівкою

П'ять місяців минуло з моменту введення НБУ обмеження на купівлю валюти на суму не більше 3 тис. Грн. в день ( постанова № 591 ). Ось тільки в банках іноземної валюти немає вже два місяці - ні доларів , ні євро, ні російських рублів.
«До кінця січня долари вдавалося знайти у відділеннях Ощадбанку, інші банки вже не продавали з грудня. Але зараз валюти немає навіть там », - розповідає киянка Олена Дружинець. 
Так, доларів у банках немає. А також немає євро і російських рублів.Тому вибору у громадян, де купити валюту, все менше. І все ж, є варіанти.

Легально і не дуже

Самий простий і швидкий спосіб дістати необхідну суму у валюті - подати заявку на «чорний» ринок. Або ж самостійно зв'язатися з продавцем. Бувалі клієнти таких міняв кажуть, що валютний ринок не на жарт перетворився. «Це більше не бабусі біля станцій метро з табличками « валюта ». По дзвінку до вас виїжджає під під'їзд або до офісу мікроавтобус, всередині - детектор валют і касир, повний сервіс, хіба тільки чек не видають », - розповів один з клієнтів валютних комерсантів.

Для суми понад 5-10 тисяч можуть запросто покликати до відділення банку, де за паролем кшталт «я від Ганни Семенівни» відкриють кімнату для VIP-клієнтів і проведуть обмін. Зрозуміло, по «чорному» курсу. І купити можуть, і продати - як клієнтові захочеться.

Чи варто сьогодні купувати долар по 33 грн?

Активне зростання офіційного і ринкового курсу долара в останні дні призводить до того, що значна частина відвідувачів нашого сайту має потребу почувши думки інших людей, сформувати для себе відповідь на актуальне питання: чи купувати долар по 33 грн за долар 23 лютого? Зрозуміло, що прогнози справа невдячна, особливо, у нас, коли офіційні особи говорять про одне курсі, а реалії життя дуже часто ці їхні заяви спростовують. Для прийняття вами рішень, портал Мінфін опитав кількох експертів ринку. Крім цього, ви можете самі залишати свої думки для вибору оптимального для вас рішення.

Віталій Шапран
Коментує головний фінансовий аналітик 
РА «Експерт-Рейтинг» Віталій Шапран:


Яким буде курс через тиждень - місяць не знає ніхто. Якщо ви у мене запитаєте є можливість у НБУ збити курс нижче 21, я відповім - так, така можливість є і вона посилиться після виділення кредиту МВФ.

Андрій Блінов
Розповів економічний експерт Андрій Блінов:

Я думаю, що курс досяг локального піку. Сьогодні будуть оголошені рішення НБУ по валютному ринку, що матиме поки неясні наслідки. На сьогоднішній день купувати долари по курсу 32-33 грн / $ не варто. 

Євген Невмержицький
Експерт по кредитних ризиках Асоціації ЕМА Євген Невмержицький:

На превеликий жаль всіх громадян цієї країни, триває ситуація, коли відпущені курси утворюються по абсолютно незрозумілими принципами. Це триває незважаючи на заяви величезної кількості банкірів і економістів з докладним описом наслідків.  Як громадянин я не піддаюся ніякої паніки. Якщо намагатися далі купувати долари, то ситуація буде просто посилюватися ще більше. Я б не став бігти купувати долари і не рекомендую робити це іншим. Без зміни політики НБУ, без входження цієї політики в рамки чинного законодавства економіка такого падіння національної валюти не витримає. У найближчі місяці може настати колапс. Падіння гривні продовжиться, якщо зараз всі побіжать купувати валюту. Її купити складно навіть на чорному ринку.

немає фото 6
Коментує скарбник великого банку:
Сьогодні, я не радив би приймати поспішних рішень про покупку валюти по будь-яким курсом. Справа в тому, що швидше за все НБУ доведеться вводити досить жорсткі адмінітратівние заходи, для нейтралізації спекулятивної складової, яка з'явилася в останні дні. Погодьтеся, зростання офіційного курсу з 5 лютого на більш, ніж на 11 гривень на доларі, це вже занадто. Ринковий курс, також активно розігрітий за рахунок скупки валюти нерезидентами і деякими імпортерами, які змушені закривати свої контракти, тому що інакше вони влетять в штрафні санкції. Тому адміністративні заходи НБУ, які як очікується будуть сьогодні озвучені на нараді з банками, покликані знизити ажіотаж. Виходячи з цього, я б не купував би сьогодні долар по 33 грн.

Коментарі