Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Що таке конфіскат. Де купити конфіскат / Что такое конфискат. Где купить конфискат / Where to buy seized property / rjascrfn

 Де купити конфіскат

Що таке конфіскат? Конфіскат, митний конфіскат, продаж конфіскату

Чому це загадкове слово так притягує слух вже не одного покоління українців?
У повсякденному житті, йдучи по вулиці, практично кожен з нас неодноразово бачив людей, які торгують в пересувних наметах або в автофургонах, на яких великими літерами написано «Продаж конфіскату» або «Митний конфіскат». Таку стихійну торгівлю зазвичай ще супроводжують гасла - «Дешево» або «Знижки 30-99%». Навколо цих торгуючих суб'єктів звичайно завжди присутня ажіотаж, що супроводжується періодичними закликами «Розпродаж конфіскату! Купуйте! Товар в обмеженій кількості!». І т.п.

Конфіскат, конфіскація, експропріація. Визначення:

Конфіскат (конфіскати, конфіскація) - конфісковане майно. Термін зустрічається в різних законодавчих актах.

Конфіскації (лат. confiscatio , від confiscare - покласти в скриню, confiscate = con - з, разом + fiscus - казна. Відібрання маєтку на користь скарбниці.) - примусове і безоплатне вилучення  певного предмета, частини майна чи всього майна приватної особи на користь держави відповідно до судового рішення або адміністративним актом або товари, звернені їх у власність держав  за рішенням суду або митних органів (354 стаття Цивільного кодексу). 

Експропріація (лат. expropriatio , від ex - поза і proprius - становить власність) -  примусове (без відшкодування чи оплачуване) позбавлення власності.
На сучасному етапі експропріація в законодавстві європейських країн розглядається виключно як прерогатива державної влади і використовується майже виключно щодо нерухомої власності, у випадку коли вона необхідна для здійснення певних суспільних чи суспільно корисних робіт. Прикладом може бути земельна ділянка, необхідна для будівництва моста чи дороги.

Оцінка конфіскованого майна

 Де купити конфіскат
Попередня оцінка майна проводиться митними органами самостійно. А у випадках, визначених законодавством – із залученням суб'єктів оціночної діяльності - суб'єктів господарювання на момент взяття його на облік з урахуванням таких вимог:
  • а) товарно-матеріальних цінностей з групи товарів широкого вжитку і продукції виробничо-технічного призначення - за ринковими цінами, а також цінами, що регулюються (встановлюються) державою з урахуванням їх фактичного стану (товарного вигляду) та зносу; 
  • б) продуктивної робочої і племінної худоби, птиці, кролів, бджіл, а також шкіряної сировини і хутра, зерна, овочів та іншої сільськогосподарської продукції, у якій не виявлено карантинних об'єктів, - з урахуванням ринкових цін, що склалися в тій чи іншій місцевості; 
  • в) товарів низької якості, нестандартних та тих, що були у вжитку, - за цінами можливої реалізації; 
  • г) транспортних засобів - з урахуванням ринкових цін та фактичного їх стану на день оцінки, а автомобілів, крім того, з урахуванням податків та зборів, що справляються у разі імпортування автомобілів відповідно до законодавства, якщо такі податки і збори не були попередньо сплачені; 
  • ґ) валютних цінностей (крім цінних паперів), дорогоцінних металів, дорогоцінних каменів, напівдорогоцінних каменів, дорогоцінних каменів органогенного утворення - у порядку, встановленому Мінфіном за погодженням з Національним банком; 
  • д) цінних паперів - у порядку, встановленому Мінфіном разом з Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку і Фондом державного майна; 
  • е) алкогольних та тютюнових виробів - за ринковими цінами; 
  • є) культурних цінностей, а також предметів релігійного культу - за цінами, визначеними із залученням фахівців Мінкультури.

Важливо! Будь-яка угода, що включає в себе продаж конфіскату, повинна бути легітимною, тобто законною. Правильно оформлені договору купівлі-продажу конфіскату зроблять процес користування майном більш безпечним, оскільки документальне підтвердження (особливу увагу необхідно приділити правовстановлюючим документам) чистоти конфіскованого майна, будь то Автоконфіскат, конфіскат одягу, конфіскат парфумерії чи іншого конфіскованого майна, є необхідною ланкою угоди купівлі-продажу конфіскату.

Як правильно купувати банківський конфіскат

 Де купити конфіскат

Сьогодні все частіше можна чути про продаж або купівлю заставного майна на спеціальних торгах. Але придбання може принести досить багато проблем і неприємностей. Для того, щоб чуже добро було в радість не достатньо виграти аукціон, необхідно зробити все можливе, щоб банківський конфіскат не став причиною судового розгляду.

Нагадаємо, що основна частина позицій, що продаються на відкритих аукціонах - це майно, конфісковане Державною виконавчою службою. Найчастіше - нерухомість або заставні автомобілі. Якщо рухоме майно реалізується добровільно, то аукціон проводити не має ніякого сенсу. Обидві сторони (банк і боржник) зацікавлені у швидкій його продажу з метою отримання грошових коштів, які дозволять погасити максимально можливу частину заборгованості. Те майно, яке реалізується через аукціон, не може бути продано за ринковою ціною, воно, як правило, на 40-50% нижче цього рівня. Якщо вас не лякають ті наслідки, які може спричинити за собою придбання банківського конфіскату і ви маєте твердий намір бути учасником аукціону, то наша покрокова інструкція дозволить впорядкувати свої дії.

Визначтеся з покупкою банківського конфіскату

Ті відомості, з яких можна витягти максимум інформації про виставлені на торги об'єктах, можна отримати відразу з декількох джерел:
  1.  Офіційний сайт державної виконавчої служби;
  2.  Місцеві ЗМІ (як мінімум два видання);
  3.  Офіційні сайти банків та інші спеціалізовані ресурси.

Нагадаємо, що найбільш повну і достовірну інформацію розміщують на джерелі під номером один. Тут можна отримати відомості про ті об'єкти, які реалізуються саме у вашому регіоні і за тією ціною, яка вас влаштовує. Не варто думати, що джерела під номером два і три можуть містити неправильну або завідомо неправдиву інформацію. Просто тут вона може бути не такою повною і розкритою, як у першому випадку. Незалежно від того, де розміщено оголошення про проведення відкритих торгів, воно повинно складатися з наступних позицій:
- Назва, місцезнаходження, повний опис заставного майна;
- Початкова вартість;
- Сума, яку зобов'язаний внести учасник аукціону перед його початком, реквізиту відкритого з цією метою рахунку;
- Дату припинення прийому заяв на участь;
- Час, відводяться на ознайомлення з майном;
- Дата і час проведення торгів;
- Контакти організаторів торгів.
Ваші подальші дії не можливі, якщо ви не виконали перший пункт нашої інструкції. Якщо все готово - приступайте далі.

Огляд заставного майна.

Незважаючи навіть на найдокладніший опис лота, який ви можете почерпнути з джерел інформації, описаних вище, особисте ознайомлення з предметом просто необхідно. Сенс торгів - підвищення ціни, а ваша мета - визначити для себе максимальну суму, яку ви готові будете запропонувати за заставну нерухомість. Лот автоматично перестає бути вам цікавим, якщо допустимий поріг був подоланий. Оглянути заставне майно ви можете ще до початку реєстрації на торгів. Чинне законодавство дає вам право звернутися цим до організатора аукціону, а він, у свою чергу, повинен надати документи на майно. Якщо мова йде про нерухоме майно, то необхідно переконатися в тому, щоб всі юридичні зволікання з документами на житло були улагоджені. Експерти радять досконально і методично збирати інформацію про майно, яке ви збираєтеся придбати через торги. 

Банківський конфіскат - це не звичайна купівля, це, перш за все, величезний ризик, мінімізувати який можна лише за умови дотримання обережності, уважності й терпіння. Тільки після того, як ви переконалися, що заставне майно, що виставляється на торги - це саме те, що ви хотіли б придбати, приступайте до наступного етапу.

 Де купити конфіскат

Реєстрація для участі в аукціоні

Реєстрація в якості учасника майбутніх торгів - ще одна умова, обов'язкове для виконання. Зареєструватися можна в такий спосіб: ви зустрічаєтеся з організатором, маючи при собі квитанцію про попередню оплату гарантійного внеску, паспорт та ідентифікаційний код.

Розмір внеску становить 5% від вартості реалізованого майна і є своєрідною гарантією сумлінності учасника майбутніх торгів. Наприклад, якщо аукціон буде виграний саме вами, то сума внеску буде внесена в загальну вартість покупки, якщо - ні, то кожен отримає свої гроші назад. Законодавство зобов'язує організатора торгів зробити це не пізніше трьох робочих днів. Внесок вам зобов'язані повернути і в разі зриву торгів у зв'язку з непередбаченими обставинами. Внесок переможцю торгів не повертається в тому випадку, якщо вартість покупки не була сплачена повністю або він відмовився підписувати протокол. Внесок, який гарантує вашу сумлінність і відповідальність як учасника торгів, оплачується самостійно за тим реквізитами, які зазначаються в оголошенні, або при отриманні квитанції від організатора аукціону та її подальшої оплати. З оголошення ви довідаєтеся не тільки про проведення реквізитах для проплат, але і про дату, час, місце проведення, організатора та суму гарантійного внеску. Пройшовши певну процедуру реєстрації, ви стаєте власником спеціального квитка на аукціон, в ньому ж і зазначений ваш номер, під яким ви будете приймати участь в торгах, і перелік правил, обов'язкових для виконання під час заходу. Якщо ви не бажаєте приймати участь в аукціоні на самоті і бажаєте відчувати підтримку друзів і родичів, вони можуть також зареєструватися для участі в торгах, але лише в якості сторонніх спостерігачів. Збір, оплачувана спостерігачами не перевищує 50-80 гривень.

Ви повинні знати, що торги з продажу рухомого майна повинні бути проведені в будь-якому випадку, якщо в них зареєструвалися хоча б дві людини. Нерухоме майно реалізується при реєстрації навіть однієї людини, до того ж він може його придбати за початковою вартістю. Змагання вас чекає лише в тому випадку, якщо ви не єдиний учасник майбутніх торгів. Та й говорити про придбання майна за стартову ціну доведеться забути, кожен буде максимально підвищувати вартість лота. Протокол проведення торгів буде містити найдетальнішу інформацію про те, скільки і від кого надійшло пропозицій, відомості про покупця, максимальна ціна, за яку був проданий лот. Якщо завдяки щасливому випадку ви стали переможцем торгів, то наступним кроком, звичайно ж, після вивчення та підписання протоколу, повинна стати процедура оплати купівлі та оформлення документів.

Оплата покупки повинна відбутися не пізніше 10 днів після підписання протоколу переможцем аукціону, як ми говорили раніше, покупка оплачується повністю за винятком суми гарантійного внеску. Якщо переможець не подбав про оплату покупки протягом зазначеного терміну, то володарем майна автоматично ставати той учасник торгів, який запропонував найвищу ціну після суми, заявленої переможцем. Якщо організатор аукціону отримує від нього відмову, то торги визнають не відбулися.

На початку зазначалося, чим небезпечно придбання банківського конфіскату, особливо, якщо це майно заставне. В даному випадку кінець торгів не є закінченням процедури придбання майна. Протягом трьох наступних місяців будь-який учасник аукціону, в тому числі іпотекодержувач або іпотекодавець мають право в судовому порядку оскаржити результати торгів. Зазначимо, що стосовно рухомого майна закон не передбачає подібних дій з боку третіх осіб, які не є продавцями чи покупцями заставного майна, однак можливість оскаржити результат практично будь-якого аукціону, на якому було продано якесь заставне майно, можливість, все-таки, є.

До слова, практично всі такі аукціони згодом проходять оскарження в судовому порядку. Однак покупцеві заставного майна не варто побоюватися, що гроші повернуті йому не будуть. Навіть у випадку вдалого заперечування покупки в суді, вся вартість покупки повертається його покупцеві. Але й такий «вдалий» результат наврядли обрадує нового власника заставного майна, оскільки у більшості переможців подібних торгів немає ні часу, ні можливості брати участь в тривалих судових розглядах. 

Убезпечити себе можна, якщо звертати увагу на деякі нюанси:

1. У першу чергу звертайте увагу на саме оголошення, в якому вказана вся інформація про проведення торгів. Порушення Закону України «Про виконавче виробництво» дає повне право власнику заставного майна оскаржувати свої інтереси в суді. Зокрема закон регламентує своєчасність подання оголошення про проведення торгів в ЗМІ. Щоб не опинитися заручником подібної ситуації стежте за термінами розміщення інформації:
- Про торги з продажу майна вони повинні бути розміщені не пізніше 30 днів до    дня їх проведення;
- Про торги на предмет іпотечного майна - не пізніше 15 днів.

2. Попередній огляд майна, виставленого на торги, також може привести до деяких непорозумінь. Особиста присутність на об'єкті під час огляду проблем не викликає, неприємність полягає в тому, що зробити його потенційним покупцям не завжди вдається. Тобто, у організатора торгів може не виявитися ключів, документів на майно і т.д. Це може свідчити лише про одне - в квартирі все ще проживають або прописані колишні власники, а вам, як новому господареві, буде стояти тривала і виснажлива процедура їх подальшого виселення.

3. Крім цих двох явних моментів, які не можуть не викликати настороженість та підозри, оскаржити результати торгів можна з інших причин. Наприклад, не повідомлення з боку держвиконавця всіх зацікавлених сторін про дату, місце і час проведення торгів, про початкову ціну виставленого на продаж конфіскату.

Варто зазначити, що універсального алгоритму підготовки та проведення ідеальних торгів не існує, все залежить від того, як серйозно ви поставитеся до участі в них, наскільки сильно вас цікавить предмет продажу, і скільки ви готові запропонувати за майбутню покупку, щоб стати її власником. Але одне залишається незмінним: покупка банківського конфіскату - тонка і відповідальна процедура, що вимагає дотримання маси формальностей і нюансів.

Конфіскат в магазинах

 Де купити конфіскат
Ще одне місце, де теоретично можна знайти дешеві товари, які побували в заставі, - магазини конфіскату. За інформацією ЗМІ, тут покупець може вибрати практично все що завгодно - від мобільних телефонів до плазмових телевізорів і холодильників, і все це за ціною в півтора-два рази нижче ринкової. На пошуки таких торгових точок ми й пішли. Перші результати нас розчарували. У міській довідковій Києва нам не змогли повідомити координат жодного такого підприємства. Пошуки в інтернеті також не принесли результатів. Нічого не дав і досвід знайомих. Не знають про місцезнаходження спеціальних магазинів і самі торговці конфіскатом."Я чув, що такі є, але сам ніколи не бачив", - поділився з нами співробітник однієї з фірм, яка займається реалізацією заставного майна.

Нечисленні люди, які стверджують, що їм вдавалося потрапити або навіть скупитися в таких магазинах, кажуть, що всі вони працюють "на сірому" (при цьому "щасливі покупці" не погоджуються назвати адреси таких точок ні за які гроші). За їх словами, на прилавках в таких магазинах стоять звичайні, на перший погляд, товари, і дізнатися, що з них було конфісковано банком або митною службою, непосвяченій людині досить важко, адже персонал таких магазинів до спілкування не розташований.

Як повідомляють по секрету інші "знавці" , не дарма такі магазини практично неможливо знайти - адже, як правило, конфісковані товари і побутову техніку легше реалізувати під виглядом звичайних нових або комісійних товарів, а самі вдалі (за ціною і якістю) покупки доступні тільки для "своїх".

Де купити конфіскат:

Коментарі