Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Міцелій гливи. Що це таке? Де купити? / Грибы вешенки. Что это такое? Где купить?

Міцелій гливи. Що це таке? Де купити? / Грибы вешенки. Что это такое? Где купить?

Що таке міцелій гливи?

Міцелій гливи - це грибниця, яка підсаджується в субстрат, потім проростає і утворює гриби.

Є два види міцелію гливи:

  • Зерновий - насіння злакових культур, заражені міцелієм.
В контрольованих умовах, грибна культура вноситься в спеціально оброблений субстрат зі злакових насіння. Для підсадки міцелію гливи в субстрат встановлені певні дозування.
Зерновий міцелій вшенкі найбільш поширений, він простий у використанні і проводиться багатьма фірмами.

  • • Міцелій, яким заражена деревина
В даному випадку міцелієм гливи заражаються дерев'яні палички, або брусочки. Такий вид міцелію більше підходить для вирощування гливи на пеньках. Також деревне міцелій гливи можна використовувати для відкритих методів вирощування на соломі, тирсі або інших лінгіно-целюлозний субстратів.

Міцелій, яким заражена деревина, менше схильний до вірусних захворювань.Однак промислове виробництво подібного міцелію в нашій країні не набуло поширення.

Скільки грибів виросте?

Дотримуючись технологію вирощування гливи, Ви можете отримати в середньому від 20 до 25% готової продукції від ваги грибного блоку за дві хвилі плодоношення. Гливи ростуть хвилями в кілька етапів. Після збору першої хвилі плодоношення гливи, настає пауза, після чого починається новий етап (хвиля) плодоутворення. У промисловому грибівництві, практикується культивування 1-2 хвиль плодоношення.

Після збору врожаю, субстрат може ефективно використовуватися вдруге як добриво, а так само як кормова добавка в тваринництві, т.к. він багатий азотфіксуючими бактеріями і рослинним білком.

Скільки зберігається міцелій?

Міцелій гливи. Що це таке? Де купити? / Грибы вешенки. Что это такое? Где купить?
Працюючи далеко від місця закупівлі міцелію, багато грибівники закуповують міцелій гливи на кілька тижнів роботи, тим самим заощаджуючи час і транспортні витрати.

Купивши міцелій про запас, його необхідно зберегти. При температурних умовах 0-20С зерновий міцелій можна зберігати 3-4 місяці. Зберігання міцелію при кімнатній температурі не допускається.

Слід зазначити, що при зберіганні міцелій все ж продовжує розвиватися, хоч і в сповільненому темпі. Це пояснює зміну вихідних якостей: колір, збільшення вологості, поява характерного запаху, що є непрямими (вторинними) ознаками зниження якості міцелію. В силу цього, краще використовувати свіжий міцелій гливи.

Якщо зберігати посівної міцелій гливи в морозильній камері, Ви максимально знизите активність процесів його розвитку. Потім, помістивши міцелій в оптимальні температурні умови (незадовго до інокуляції грибних блоків), Ви зможете відновити його розвиток. Після «періоду спокою» міцелій практично повністю відновлюється і не втрачає своїх якостей.

Проте слід врахувати, що міцелій не можна піддавати багаторазового поперемінному нагріву і охолодження - це суттєво знизить на якість.

Псується чи зерновий міцелій?

Так, купуючи міцелій гливи пройшов повний контроль якості та лабораторну обробку, Ви, використавши лише частина посівного матеріалу, можете піддати залишився міцелій псування. Оскільки, відкривши упаковку, Ви порушуєте стерильність. Тому, рекомендується використовувати посівний матеріал відразу, не запаковувати залишки і не залишати їх на зберігання.

Як і де купити міцелій гливи?

Коментарі