Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити бісер / Где купить бисер / Where to buy beads /

Де купити бісер / Где купить бисер / Where to buy beads /

Індивідуальне прикраса, а ще зроблене своїми руками ... Кожна дівчина хотіла б похвалитися таким винаходом і носити його з гордо піднятою головою, а може подарувати мамі чи подрузі на ювілей. Звичайно, хтось вже зробив бісероплетіння своїм основним доходом, а хтось все боїться почати, з різних причин. Але те, що бісер, вироби з нього - це завжди красиво і актуально - факт. Так потрібно просто розібратися які види бісеру існують, де його можна використовувати і швидше починати займатися творчою роботою, яка приносить не тільки велике задоволення, але й матеріальне благополуччя.Бісер - основний матеріал для бісероплетіння. Він буває різних кольорів, форм і розмірів. Його використання досить обширно, починаючи від прикрас для волосся, заканчивания декоруванням інтер'єру, картин і меблів. Бісер надає якусь вишуканість і неповторність будь-якого стилю, закінчуючи собою цілий дизайнерський ансамбль. Вироби з бісеру завжди в моді, його актуальність характеризується численними варіаціями і доступністю в застосуванні. Завдяки цьому, здавалося б, простому матеріалу, реалізують свої будь-які фантазії майбутні модельєри і просто талановиті люди. Навіть саме елементарне виріб - прекрасний, незабутнім подарунок на свято, що несе в собі індивідуальну неповторність. Маленька дитина вже від 2 років вже може починати займатися бісероплетінням, звичайно під наглядом дорослих. А заняття з бісером зміцнюють і розвивають тактильні відчуття і формують в людині терпіння і посидючість.

Де купити бісер / Где купить бисер / Where to buy beads /


Види бісеру

Якщо вас зацікавило плетіння бісером, і ви хочете спробувати плести прикраси або сувеніри з бісеру, то, перш ніж переходити до практики, рекомендую вам ознайомитися з теорією. І в першу чергу вам буде потрібно дізнатися, які види бісеру існують. Знаючи, які бувають різновиди бісеру, чим вони відрізняються і які особливості мають, ви зможете підібрати для свого виробу найбільш відповідний бісер .

Для початку потрібно сказати, що бісер являє собою маленькі намистинки круглої або квадратної форми. Але також у продажу є стеклярус, рубка і Шарлота - гранований бісер.Стеклярус виконаний у формі витягнутих в довжину циліндриків, він буває перекрученим і гладким, а го зріз може бути прямим або косим.

Дуже схожа зі стеклярусом рубка, то вона менше за своїми розмірами. На відміну від звичайного бісеру, у стеклярусу і рубки обрубані, а не оплавлені краю.

Класифікація бісеру по країнах-виробникам

На сьогоднішній день основними країнами-виробниками бісеру є Японія, Чехія і Тайвань.

Найбільшою популярністю зараз користується чеський бісер , який представлений широкою гамою кольорів і величезним вибором розмірів, він включає в себе звичайний бісер, а також рубку і стеклярус. Особливість чеського бісеру полягає в тому, що в різних партіях один і той же відтінок може мати деякі відмінності , тому буває складно підібрати необхідний відтінок. І хоча форма цього бісеру часто однорідна, нерідко можуть потрапляти браковані бісеринки. Краї у чеського стеклярусу і рубки - гострі. Коштує він відносно дорого.

Тайванський бісер характеризується досить високою крихкістю, його форма неоднорідна, а у стеклярусу і рубки гострі краї, через що під час плетіння він може різати нитку. Колірна гамма тайванського бісеру убога, при цьому сам бісер схильний до вицвітання. Він стане хорошим вибором для новачків в бісероплетіння, так як має невисоку ціну.

За своїми характеристиками з тайванським бісер схожий на індійський та китайський бісер.

А найрідше в магазинах можна зустріти японський бісер . Цей бісер має дуже високу якість, але і ціна у нього відповідна. На ньому немає ніяких дефектів, усі бісеринки однорідні. Відтінки японського бісеру у всіх партіях однакові, а вибір його квітів дуже великий, як і в цілому весь асортимент даного бісеру.




Основні категорії бісеру

Нижче наведено опис основних категорій бісеру, назви приведені на англійській і російській мовах.
- Opaque (Непрозорий).
Непрозорий бісерЦіна на такий бісер найнижча. Він зроблений з непрозорого скла різних кольорів, не боїться миючих засобів і прямих сонячних променів;






- Transparent (Прозорий)
Прозорий бісерТакож є дешевим, для його виготовлення застосовуються частково або ж повністю прозорі матеріали. Не втрачає свою привабливість під впливом миючих засобів і сонця;




- Rainbow (Райдужний)
Райдужний бісерПоверхня цього бісеру «грає» всіма кольорами веселки.При цьому райдужний бісер має кілька підкатегорій:
  1. Opaque Rainbow (Райдужний непрозорий) - непрозорий бісер різних кольорів;
  2. Transparent Rainbow (Райдужний прозорий) - не боїться впливу побутової хімії, тертя об одяг не викликає втрату його привабливості, але він часто втрачає початковий колір;
  3. Inside-Color Rainbow (Райдужний, фарбований всередині) - втрачає колір під впливом побутової хімії та ультрафіолету.

- Silver-lined (Внутрішнє сріблення)
Бісер з внутрішнім срібленняОтвір цього бісеру покрито срібною фарбою, за рахунок чого він сильно блищить, але в деяких випадках може втрачати колір;





- Metallic (Металізований)
Металізований бісерЙого поверхня має металеве напилення. В залежності від виробника, може бути як стійким, так і не стійким до вицвітання. Ні впливів хімії, ні сонячних променів не боїться японський металізований бісер;




- Luster (Глянцевий)
Глянцевий бісерЦе - одна з кращих варіацій бісеру. У свою чергу поділяється на підкатегорії:
  1. Непрозорий глянцевий - не втрачає свій колір;
  2. Прозорий глянсовий - також не вицвітає;



- Ceylon (Цейлон)
Бісер ЦейлонМає пастельні тони, що досягаються шляхом фарбування зсередини або глянсового покриття, характеризується високою цветоустойчивостью;





- Dyed (Пофарбований)
Пофарбований бісерПоверхня цього бісеру пофарбована в той чи інший колір, через це він не переносить контакту з побутовою хімією, блідне віз впливом сонячних променів, втрачає колір при терті об одяг. Його краще застосовувати для створення квіткових композицій або вишивки бісером;



- Inside Color (Пофарбований зсередини)
Бісер пофарбований зсерединиЙого внутрішня частина пофарбована, при контакті зі шкірою і одягом не втрачає свій колір, але може бліднути на сонці, і знебарвлюється внаслідок взаємодії з миючими засобами;




- Silk (Шовковий)
Цей бісер має «зимові» відтінки і володіє відмінною якістю;
- Galvanized (гальванізований)
На його поверхні знаходиться срібне покриття, відтінки якого можуть бути будь-якими.Дуже погано реагує на впливи зовнішнього середовища, тому часто застосовується для вишивки;
- Matte, Frosted (Матовий)
Матовий бісерЯкісний бісер, добре переносить контакт з одягом, побутову хімію і ультрафіолет. Представлений кількома видами:
  1. Opaque Matte, Transparent Matte (Матовий непрозорий і прозорий) - має чудову цветоустойчивость;
  2. Metallic Matte (Матовий металізований) - в деяких випадках втрачає колір;
  3. Matte Rainbow (Матовий райдужний) - не боїться ніяких зовнішніх впливів.

- Бісер, що має покриття з різних дорогоцінних металів - срібло, паладій, нікель, золото і т.д. (Gold plating, Special Plating, etc)
Де купити бісер / Где купить бисер / Where to buy beads /

Бісер буває скляним, керамічним, пластмасовим або металевим.

По виду бісер ділять на: простий, стеклярус і рубку.

Стеклярус - модифікація бісеру, представляє витягнуті трубочки з отвором для нанизування.

Рубка - модифікація бісеру, представляє короткі трубочки з отвором для нанизування.

За розміром бісер ділиться на 8 номерів. Від розміру бісеру залежить, як буде виглядати виріб. Крім того, різним може бути і розмір отвору. Стеклярус може бути довжиною від 2 до 8 мм, діаметром 1,5 мм. Найбільш поширена довжина рубки 2-3 мм.

Найчастіший дефект, який не видно відразу, це нестійкість кольору, тому, перш ніж купити, потріть бісеринки між вологими долонями. Ще необхідно звертати увагу, наскільки бісер рівний, чи немає задирок і нерівностей, так як виріб з такого бісеру виглядає не акуратно і , що найнеприємніше, про нерівність будуть перетиратися нитки.

Де можна купити бісер:


Інші необхідні інструменти та матеріали

Для бісероплетіння добре підходять капронові нитки , оскільки вони досить тонкі та міцні. Але при цьому вони непружні і занадто слизькі. Тому тим, хто тільки почав освоювати техніку бісероплетіння, для початку краще використовувати нитки з натуральних волокон. Можна використовувати звичайні бавовняні. Також використовують дріт, волосінь і еластичну нитка-гумку.
Де купити бісер / Где купить бисер / Where to buy beads /

Бісерні голки - це тонкі гнучкі голки близько 5 см завдовжки. Випускають голки для бісеру під номерами: 10, 12, 13, 14, 15 і 16. Чим більше номер, тим голка тонше. У бісероплетіння голки № 12 найбільш використовувані, оскільки з легкістю проходять крізь бісер дуже маленького розміру.

Фурнітурою для бісероплетіння називаються металеві деталі, використовувані для з'єднання фрагментів вироби, швензи і застібки. Для бісероплетіння вам можуть знадобитися різні деталі - від металевих кілець для з'єднання до основи для шпильок.

З інструментів вам знадобляться пінцет, ножиці, круглогубці і кусачки для роботи з дротом .

Коментарі