Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити дріжджі для виробництва пива. Пивні дріжджі / Где купить дрожжи для производства пива. Пивные дрожжи / Where to buy yeast for beer

Де купити дріжджі для виробництва пива. Пивні дріжджі / Где купить дрожжи для производства пива. Пивные дрожжи / Where to buy yeast for beer
У пивоварінні вплив дріжджів на процес стало відомо тільки на початку XVII століття, до цього бродіння пивних інгредієнтів було випадковістю, на яку всі сподівалися при приготуванні пива. Під дією дріжджів солодовий цукор в рівних частинах перетворюється на алкоголь і вуглекислий газ. При достатньому вмісті цукру дріжджі збільшуються шляхом ділення клітин до тих пір, поки, при міцності напою понад 6,5 градусів, частина клітин не вмирає.

Дріжджі для виробництва пива

Де купити дріжджі для виробництва пива. Пивні дріжджі / Где купить дрожжи для производства пива. Пивные дрожжи / Where to buy yeast for beer
Дріжджами називають відносяться до класу сумчастих грибів одноклітинні мікроорганізми, що викликають процес бродіння . Форма клітини може бути як овальної так і круглої, а габаритні розміри коливаються в межах: по ширині від 5 до 7 мкм, і по довжині - від 8 до 10 мкм. На величину дріжджової клітини може впливати як її вік, так і фізіологічний стан.

Від аромату, смаку, піни, кольору та наявності гіркуватості залежить якість пива. До того ж його якість визначається швидкістю і якістю бродіння, а також здатністю дріжджів утворювати кислоту. Іншими факторами, які впливають на якість пива, є утворення побічних продуктів бродіння, а також виділення білкових речовин, гіркоти і дубильних речовин.

Дріжджі верхового бродіння при бродінні створюють на поверхні молодого пива шапку піни, вона захищає пиво під час бродіння. Бродять такі дріжджі при температурі 15-23 ° С, процес йде активно, тому тривалість бродіння невелика.

Дріжджі низового бродіння активізуються при температурі 4 - 12 ° С і під час бродіння випадають в осад. Через низьку температуру процес проходить повільніше і утворюється менша шапка піни, ніж при дріжджах верхового бродіння. У пиві, приготованому з такими дріжджами, внаслідок більш низьких температур бродіння і зберігання утворюється більше вуглекислого газу. Тому на смак воно виходить більш освіжаючим і зберігається довше, ніж пиво верхового бродіння.

Пивні дріжджі продаються в різних формах. Сухі дріжджі в спеціальній упаковці можуть зберігатися до одного року, якщо їх не відкривати. Пресовані дріжджі зберігаються в холодильнику 2-3 тижні. У спеціалізованих магазинах пропонуються рідкі дріжджі для особливих сортів пива, які також можуть довго зберігатися.

Посилання :






10 СПОСОБІВ ВИГОТОВЛЕННЯ ПИВА В ДОМАШНІХ УМОВАХ

Пиво з ялівцю: Ягоди ялівцю 200 гр., вода 2 літра, мед 50 гр., дріжджі 25 гр. Свіжі ягоди ялівцю варити у воді 30 хв., Процідити і охолодити до кімнатної температури, додати мед і дріжджі, розмішати і поставити для бродіння. Коли дріжджі піднімуться, знову розмішати і розлити в пляшки. Закупорити пробками і поставити на 5 днів у прохолодне місце. Міцність напою 3-5 градусів.

Англійське пиво: Взяти 3,5 кг ячменю чи вівса і, постійно помішуючи, висипати зерно так, щоб воно не підсмажити. Зерна стовкти, насипати в котел і залити 15 літрами води (65 градусів), дати постояти 3:00 і обережно злити рідину. Знову залити залишилися в котлі зерна 12 літрами води (72 градуса) і через 2:00 злити. І ще раз залити зерна 12 літрами холодної води і злити через 1,5 години. Всі ці три води перемішати. У 2,5 відрах теплої води розвести 6 кг патоки, влити в приготовану рідину, додати 200 гр. хмелю і всі разом закип'ятити. Через 2:00, коли рідина охолоне, влити в неї 2 ст. л. дріжджів, перемішати і залишити при кімнатній температурі. Коли процес бродіння закінчиться, пиво перелити в бочку і залишити її відкритою на 3 доби. Потім забити втулкою і через 2 тижні вийде готове пиво.

Домашнє пиво: У бочонок налити 2 відра холодної води, розмішати в них 0,5 відра ячмінного солоду і залишити на ніч. Вранці перелити все це в котел, додати повну чайну ложку солі і 2:00 кип'ятити на повільному вогні. Потім додати 6 склянок хмелю і варити ще хвилин 20. Потім рідину профільтрувати через марлю, залити в барило і остудити. Додати чашку дріжджів і чашку патоки, розмішати і дати постояти день. Пиво розлити по пляшках, почекати ще близько доби і тільки потім закупорити. І вже через добу напій готовий до вживання.

Пиво Батуринське: Взяти 2,5 кг ялівцю, 8 кг житнього солоду, 80 гр. сухих яблук або груш. Солод залити водою і закип'ятити, через 5 хв.зняти з вогню і всипати ягоди ялівцю та яблука. Розмішати і влити в бочонок, залити водою до половини. Забити і дати постояти добу, потім щодня підливати воду, поки бочка не наповниться. Потім вийняти пробку, отвір закрити марлею (в цей час пиво буде шуміти). Коли пиво перестане шуміти - його можна вживати.

Пиво запорозьке: 100 гр. хмелю, добре розтертого з борошном і 3 склянками цукру, залити 10 літрами окропу, дають настоятися протягом 2-3 годин, проціджують, зливають його ще теплим в бочку, додають 2 склянки патоки і 50 гр. дріжджів, розведених в теплому настої. Коли пиво перебродить, його розливають в пляшки, закупорюють пробками і зберігають до вживання в холодному місці.

Пиво моншегорское: Жменю сухого хмелю, 2,5 кг житнього солоду, 600 гр. цукру заливають 4 літрами води, ставлять на вогонь і кип'ятять 30 хв. Після цього охолоджують до теплого стану, додають 100 гр. розведених у воді дріжджів, переливають в бочку, вливають ще 15 літрів води, розмішують, накривають теплою тканиною і дають бродити 4 доби. Пиво можна підфарбувати паленим цукром.

Кримське світле пиво: Покласти в чавун 3 фунта нарізаного і висушеного ситно, 1,5 фунта житнього солоду, 10 зерен товченої гвоздики, 1 фунт ошпареної хмелю, 10 гр. розведених у воді дріжджів, накрити серветкою і поставити в тепле місце. На другий день влити 10 пляшок кип'яченої води, розмішати, накрити щільніше кришкою і поставити на ніч у тепле місце. Потім налити ще води (до верху) і поставити ще на ніч у тепле місце, після чого процідити пиво. Пляшки закупорити ошпарені пробками, зав'язати тонким дротом. Поставить пляшки з готовим пивом на 10 днів у прохолодне місце.


Малоросійське темне пиво: Висушити 2 фунта білого хліба і 2 фунти пеклеванного, попередньо нарізавши його на шматки і обсипав трохи сіллю і товченої гвоздикою, покласти в каструлю, всипати 1,5 фунта житнього солоду, 1 чайну ложку стовченої кориці, 10 гр. дріжджів, розведених у склянці теплої кип'яченої води, влити 5 пляшок води, все гарненько розмішати і поставити в тепле місце. Через 2 доби покласти 0,5 фунта сухого хмелю, ошпареної однією пляшкою окропу, і 2 ст. ложки цукрового піску, влити 0,5 фунта розпущеного товченого запашного головного цукру, влити 15 пляшок кип'яченої води, все перемішати, всипати 2 ст. ложки соди, перелити в чавун, накрити кришкою і поставити в тепле місце. На другий день профільтрувати, розлити в пляшки і закупорити ошпарені пробками і зав'язати тонким дротом і винести на 3 дні в тепле місце.

Московське трехгорною пиво: Покласти у великий чавун 3 фунта хліба, 2 фунта житнього і 2 фунти пшеничного солоду, 10 гр. дріжджів, розведених у теплій кип'яченій воді, покласти 2 фунта сухого хмелю, ошпареної окропом, розмішати, покрити серветкою і поставити на 5:00 в тепле місце. Потім влити 20 пляшок кип'яченої води, накрити щільно кришкою і поставити в тепле місце. На другий день злити обережно настій, в густоту ж влити 4 пляшки кип'яченої води, розмішати і знову поставити на добу, злити знову настій в раніше відлитий, всипати 2 столові ложки соди, дати вистояти годину, процідити і розлити в пляшки.

Чорне кисло-солодке пиво: покласти в чашку 5 фунтів висушеного житнього хліба. 2 фунта житнього і 2 фунти пшеничного солоду, 10 гр.дріжджів, розведених в склянці кип'яченої води, 1 чайну ложку стовченого фіалкового кореня, 1 чайну ложку кориці, 1 фунт темної цукрової патоки, 0,5 фунта родзинок і 2 фунти сухого хмелю, ошпареної окропом, влити стільки води, щоб маса нагадувала густу сметану, накрити серветкою і поставити в тепле місце на 5:00. Потім влити 20 пляшок кип'яченої води, розмішати, накрити щільно кришкою, на другий день злити настій. У густоту влити 4 пляшки води і поставити на 5-7 годин в тепле місце, після чого настій злити в раніше відлитий, процідити, дати відстоятися, закупорити ошпарені пробками.

Коментарі