Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Страуси. Інкубація і розмноження. Де купити?/Страусы. Инкубация и размножение. Где купить?

Страуси. Інкубація і розмноження. Де купити?/Страусы. Инкубация и размножение. Где купить?
Чорний Африканський страус невибагливий як до утримання, так і до кліматичних умов і до того ж швидко розмножується. Прекрасно переносить високі (+30 +35 градусів) і низькі (-20-25) температури. Доросле поголів'я не потребує опалювальних приміщеннях. Страус має різні пристосування для контролю над теплообміном (розпускаючи або розгладжуючи своє пір'я, прибираючи або розпускаючи крила).
 При щоденному контакті з людьми страуси звикають до них і стають повністю податливими і ручними. Цей птах є головною визначною пам'яткою фермерських господарств.

Відтворення.

Дорослий страус - самець має вагу близько 120-160 кг (самка 100-120 кг) при висоті 180-230 см і, як ви знаєте, є найбільшою птахом на Землі. Дорослих самку і самця легко розрізнити як по чорному оперення самця і сіро-коричневого оперенню самки, а так само за їх розмірами.

Страус відноситься до полігамних тваринам. У природі вони часто містять гарем складається з головної та кілька другорядних самок. На страусиних фермах, на відміну від природних умов, під час відтворення птицю містять, в основному, у співвідношенні самців і самок 1:2 або 1:3 або ж групами, що складаються з двох самців і шести-семи самок.

Статева зрілість у самців настає у віці 24-30 місяців, у самок в 24 місяці.Під час періоду спаровування у самця, який досяг статевої зрілості, з'являється червоний колір на ногах, дзьобі і навколо очей.

Продуктивний сезон у страуса триває, як правило, з березня по жовтень місяць, в залежності від погодних умов. Несучість самки страуса становить від 40 до 80 яєць за сезон.

Необхідно зазначити, що самки при першій своїй яйцекладки здатні знести на 15-20% менше яєць, ніж в наступних сезонах. Це пояснює, що в перший рік самка, хоча і досягла вже половозрелости, ще продовжує дорослішати і не здатна проявити свій оптимальний виробничий потенціал. Максимальної продуктивності досягають до третього сезону яйцекладки. Самка може відкладати яйця кожен 2-й день протягом усього сезону.

Продуктивний період страуса становить 30-35 років з 70-75 років життя, що дуже важливо для фермерського господарства.

Інкубація і розмноження.

У природі висиджування та доглядом за пташенятами займається самець.Самки відкладають яйця в так зване гніздо - це невелике поглиблення в землі, яке навіть важко назвати гніздом, зроблене самцем в тихому спокійному місці з гарним оглядом місцевості. Але при необхідності місцерозташуванням гнізда можна управляти.

При сприятливих умовах самка відкладає яйце через добу. Страусине яйце має білий колір і дуже схоже з порцеляною. Важить воно від 1100 до 1800 р.

Нормальна яйцекладка складається з 12-18 яєць, але самка продовжує відкладати яйця, якщо їх постійно прибирати з гнізда, але залишаючи при цьому в гнізді лише кілька яєць. Решта яйця видаляються для штучної інкубації. Така стратегія стимулює продовження яйцекладки, як би змушуючи самку надолужувати втрачене.

Яйця необхідно збирати щодня. Це робиться для уникнення шкідливого впливу навколишнього середовища і пошкодження яєць птахами. При різкому похолоданні самки можуть припинити яйцекладку на деякий час.

Інкубаційний період становить 42-43 дня. Штучна інкубація є загальноприйнятою практикою. Сучасні інкубатори оснащені новітніми електронними приладами, що дозволяє регулювати з великою точністю всі необхідні параметри, забезпечуючи тим самим високі показники ефективності штучного інкубування яєць.

Молодняк виводиться дружно, середня вага його становить від 900 до 1200 г при рості 20-25 см.

Вилупилися пташенята не потребують протягом 3-5 діб в кормі та воді, так як в цей період відбувається засвоювання організмом залишкового жовтка і вологи з м'язів. Пташенята цей період переносять досить легко і в цей період доцільна і зручна транспортування молодняку ​​на великі відстані.

Від успішної інкубації залежить успіх продуктивності відтворення зграї страусів, тому ми повинні приділяти процесу інкубації яєць велика увага.

Утримання страусів.

Для вирощування здорової продуктивної птиці обов'язково необхідно створювати умови для вигулу і відповідний раціон годівлі.

Стабільний рівень годівлі, є головною умовою забезпечення хороших результатів розведення птиці та виробництва продуктивності. Страуси невибагливі до харчування. Раціон страуса базується на зернових культурах - це пшениця, ячмінь, кукурудза, овес, соняшник, жито ... А так само до складу раціону повинні входити обов'язково грубі корми - це сіно (сіно люцерни, сіно конюшини, лугове і т. д.) і зелений корм - трава з випасу, а так само мінеральні добавки та вітаміни. Кормовий раціон повинен містити достатню кількість всіх поживних речовин, необхідних для підтримання організму і забезпечення певного рівня продуктивності.

Для нормального переварювання корму страуси повинні поїдати дрібну гальку, що сприяє перетеранію волокнистої їжі.

Кількість поїдається страусами корму залежить від віку і від енергетичної цінності самого корму. Доросла птиця споживає на добу 2-2.5 кг концентрованого корму.

Вигул.

Для птиці різного віку необхідний просторий вигул. Щоб уникнути або послабити негативні кліматичні умови (дощ, сніг та ін) рекомендується будувати на території вигонів навіси або ж птиця повинна мати вільний доступ до її постійного місцезнаходженням (приміщення для утримання). При зміні погодних умов птах сама ховається від дощу або снігопаду. Площа ділянки для вигулу страусів та закритого приміщення розраховують з розрахунку кількості птахів і від їхнього віку. Для пташенят першого місяця життя необхідно використати чисту бетонну підлогу, щоб уникнути проковтування піску і сміття.


Інкубатори.

Обладнання, що застосовується для вирощування страусів, практично, нічим не відрізняються від устаткування вживаного для вирощування будь-якої іншої птиці.

Очевидно те, що інкубація яєць - це єдине досягнення високих результатів у виробництві страусиних яєць для племінного розведення. Конструкції інкубатора неймовірно швидко прогресують, що не складає ніяких труднощів інкубувати яйця. Сучасні інкубатори оснащені електронними приладами, що дозволяє регулювати з великою точністю всі необхідні параметри - вологу, температуру, повітрообмін, забезпечуючи тим самим високі показники ефективності штучного інкубування яєць, а так само оснащені автоматично переворотним механізмами.

При виборі інкубатора необхідно враховувати кількість несучок планованих мати на вашій страусиній фермі, циклічність інкубування яєць. Звичайно, для невеликих обсягів інкубаційних яєць досить мати один невеликий інкубатор.Але якщо ви збираєтеся розширити своє виробництво до значного об'єму, якщо ви маєте намір розвиватися, то придбання маленького інкубатора неекономічно, тому важко радити якого розміру інкубатор необхідно придбати. Необхідно постійно контролювати перебування яєць в інкубаторі.Інкубаційний період становить 42 - 43 дня, на 40 - 41 день яйця з основного інкубатора переносять в вивідний шафу. За відсутності такого можна обійтися спеціально обладнаній кімнатою, де підтримується необхідна температура і вологість.

Де купити страусів?

Коментарі