Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити закваску для йогурта / Где купить закваску для йогурта

Де купити закваску для йогурта / Где купить закваску для йогурта

Як вибрати молоко і закваску для домашнього йогурту?

Сьогодні в Україні дуже популярною тенденцією стала турбота про своє здоров'я і харчування. І не дивно, ця тенденція прийшла до нас з Європи, де люди вже давно визнали, що здорове харчування - запорука прекрасного самопочуття і довгого життя.
Тому так швидко і гармонійно в наш побут увійшли "йогуртниці". Підтвердженням цього є той факт, що за підсумками 2010 року, слово "йогуртниця" знаходиться в трійці запитів "гугла" (на побутову тематику) серед відвідувачів з Україною (дослідження ж-ла "Кореспондент", грудень 2010).

Це ще раз доводить, що українці все частіше роблять йогурти та інші кисломолочні продукти будинку c допомогою закваски. Адже йогурт з закваски не тільки продукт, необхідний для нормального обміну речовин, відмінного імунітету та хорошого травлення, але і дуже смачне блюдо для всієї родини. Та й не дивно, адже приготування домашнього йогурту з закваски швидке і зручне, і у вмілої господині займає всього кілька хвилин.

Так як же приготувати йогурт вдома?

Процес досить простий. Потрібно молоко, закваска і йогуртниця. Але обравши якісні європейські закваски, Ви зможете робити йогурт навіть в термосі або звичайною скляній банці.

Рецепт: закваску потрібно додати в тепле молоко (приблизно 38 ⁰ С), розмішати, розлити в чашечки йогуртниці і включити в розетку. Якщо ж ви використовуєте термос або скляну банку, то після того, як ви наллєте туди молоко, потрібно забезпечити збереження тепла. Для цього банку або термос можна загорнути в плед і поставити в тепле місце, наприклад до батареї. Час приготування в середньому складає 8:00.

Трохи про молоко для закваски. Ви можете взяти будь-яке молоко на смак: дітям краще готувати на дитячому молоці, тим, хто стежить за своєю вагою - використовувати молоко низької жирності, хто любить пожирніше - домашнє, ну а любителям ряжанки краще взяти пряжене молоко.

А тепер важливий момент: якщо ви берете молоко з пакетів Тетра Пак - його кип'ятити не треба. Будь-яке інше молоко обов'язково прокип'ятіть і остудіть до 38 ⁰ С.

Скільки взяти молока? Читайте на упаковці із закваскою, бувають такі, які розраховані на 1 літр, тобто ті, які можуть сквасіть до 3-х літрів ("материнська закваска").

Як вибрати закваски?

Брати в якості закваски магазинний йогурт не має сенсу - користі від отриманого продукту буде стільки ж, як і від початкового. Краще брати сухі закваски, спеціально для цього призначені.

Варіацій на ринку досить багато, як українського так і європейського виробництва, при цьому ціни приблизно однакові. Особливу увагу слід звернути саме на бактеріальний склад закваски на показник КУО.

Показник КУО - є головним показником якості закваски тому більше, ніж 80% корисних бактерій гине в кислому середовищі шлунка, не встигнувши потрапити в кишечник. Відповідно, чим більше бактерій в кисломолочному продукті, тим більше їх приживеться в кишечнику. Кількість закваски в пакетику - 1 грам.

При цьому важливо розуміти, що чим ширше бактеріальний склад закваски (різноманітніше кількість бактерій, які в ній містяться), тим корисніше вийде йогурт. Особливо важливо це при виборі закваски для прикорму немовлятам. Їм далеко не всі бактерії підійдуть в такому віці. Тому, якщо Ви не бачите на упаковці чіткого переліку бактерій, що входять до складу закваски - краще не брати "кота в мішку", а пошукати ті закваски, де цей склад прописаний. Проблем з цим не виникне, оскільки ми нарешті наздоганяємо Європу, де закваски можна придбати в будь-якому супермаркеті або аптеці.

Італійські закваски продаються практично у всіх аптеках. Фармацевт при купівлі закваски (можна купити закваску в кількості 1 шт.) Дасть Вам буклет та інструкцію приготування закваски. В буклеті представлені всі види італійських заквасок, описані види і кількість бактерій, що входять в кожну закваску. Завдяки цьому Ви зможете зробити вибір, яку ж закваску Вам краще купити.

Чому домашній йогурт з закваски корисним?

Відповідей на це питання безліч, ми перерахуємо лише кілька:

1. Необхідні організму кисломолочні бактерії живуть не більше, ніж п'ять днів. Потім вони гинуть. Термін придатності магазинних йогуртів від 14 днів. Але навіть куплений на 3-й день виробництва йогурт, може виявитися "порожній", тому що продукти консервації та термічна обробка негативно впливають на ріст і розмноження корисних бактерій.

2. Склад домашнього йогурту вельми простий: молоко і бактерії. В магазинному йогурті Ви можете знайти до 10 шкідливих інгредієнтів, що додаються для збільшення терміну придатності і здешевлення його собівартості.

3. Приготований в домашніх умовах йогурт має завершений процес ферментації. А значить бактерії встигли розмножитися і наситити продукт корисними речовинами. У промисловому виготовленні йогуртів цей процес заздалегідь зупиняють, щоб не вийшов кисліше стандарту.

Яку користь приносять бактерії?

Є певні загальні властивості, схожі для окремих видів бактерій:

Біфідобактерії виробляють різні вітаміни групи В, вітамін К, синтезують білки й амінокислоти, сприяють всмоктуванню кальцію і заліза. Допомагають засвоювати максимальну кількість корисних речовин з їжі, швидкому її переварюванню і виведенню з організму.

Лактобактерії виділяють ряд речовин, які знищують хвороботворні бактерії, допомагають протистояти кишковим інфекціям, захищають слизову оболонку кишечника.

Пропіоновокислі бактерії благотворно діють на імунітет, вони сприяють виробленню інтерферону, що є визначальним фактором в противірусної і протиракової боротьби.

І найважливіше - при приготуванні кисломолочних продуктів дому, за допомогою закваски, вони дійсно будуть містити живі пробіотичні бактерії. Вони будуть корисні для здоров'я, для
профілактики захворювань, зниження ваги, підтримки краси шкіри, волосся і нігтів.
А дітям це буде не тільки потрібною, але і дуже смачною їжею.

Крім того, ви завжди будете впевнені в 100% свіжості та безпеки продукту, який даєте малюку!

Де купити закваску для йогурта:

Коментарі