Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Apple iPhone 5, айфон5, ай фон 5. Характеристики, відгуки, обзор, огляд, ціни, де купити. / Apple iPhone 5 prices, where to buy.


Так, друзі - якось з безпекою у Apple в цьому році ситуація виявилася дещо гірше, ніж в минулому.
 При Стіва такого не було. Адже, фактично, більшу частину апаратних особливостей нового iPhone, який дійсно називається iPhone 5 , ми дізналися ще задовго до офіційної презентації. Тим не менш, гірше від цього пристрій не стало, а загострення пристрастей порівняємо з анонсом iPhone 4 і, цілком можливо, що навіть з оригінальним заходом 2007 року, коли світ побачив перший телефон Apple. Перед нами абсолютно новий пристрій, в якому практично кожен аспект змінився в порівнянні з iPhone 4S .


Назад до витоків

Прощай скло на спинці телефону і здрастуй алюміній! Безперечно, дизайн iPhone 4/4S крутий і аналогів на ринку немає, але скло з двох сторін таки менш практично, ніж велика кількість металу на задній панелі. В iPhone 5 компанія повернулася до витоків. Замість міцної, але важкої стали вона використовувала алюміній , причому з нього виконаний не тільки обідок смартфона, але фактично, весь його корпус.
Зміна металу позитивно вплинула на масу гаджета - він на 20% легше iPhone 4S (112 г проти 140 г). Крім того, телефон став тоншим. Тут теж є заслуга алюмінієвого корпусу, явно виконаного за принципом Unibody. Apple вдалося знизити товщину iPhone на 18% (7,6 мм проти 9,3 мм)
\


Це була одна з найскладніших завдань, яке ми коли-небудь вирішували - зробити набагато більш функціональний телефон ніж його попередник , який при цьому виявиться ще компактніше і легше. Кожен може зробити телефон більше. Філ Шиллер, віце-президент з маркетингу Apple

Додамо про корпусі. Він зроблений з анодованого алюмінію 6000-ї серії - такий же використовується в ноутбуках Apple. На задній панелі сріблястою (білої) моделі вгорі і внизу є білі вставки з керамічної скла. У синювато-сірої або аспідної (slate) моделі використовуються вставки з пігментованого чорного скла.


Зміна співвідношень

З одного боку, дисплей в iPhone залишився таким же, як у попередника - з щільністю в 326 PPI, тру Retina. З іншого боку, його діагональ стала більше - 4 дюйми, а дозвіл вище - 1136х640 точок. Природно, змінилося співвідношення сторін з 3:2 на 16:9.
Чому ми обрали саме такий розмір? Та через вашу, споживачі, руки - він повинен легко в ній вміщатися і бути зручним в експлуатації. Ось як ми створювали iPhone 5. Філ Шиллер, віце-президент з маркетингу Apple

Змінилася діагональ дисплея, дозвіл і співвідношення сторін - це не єдині зміни в ньому. Колірний обхват розширений на 44%. Фактично, за якістю передачі кольору він наблизився до нового iPad , а серед смартфонів це взагалі унікальний показник.
Чутки про використання технології In-Cell для створення дисплея iPhone 5 виявилися правдивими теж. Сенсорна панель інтегрована прямо в ЖК-матрицю, разом з колірними фільтрами. Таким чином, екран став тоншим, передача кольору покращилась (немає додаткового сенсорного шару), а вартість, теоретично, стала нижче.
Коли я кажу, що цей дисплей виглядає краще, то не жартую - він дійсно став краще. Філ Шиллер, віце-президент з маркетингу Apple

Під новий розмір перероблені всі вбудовані в iOS програми та фірмові програми теж, начебто iMovie, GarageBand, Keynote, Pages, Numbers. Вони стали зручніше і краще, екранний простір використовується по максимуму. В робочому столі iOS теж є невелике і очікувана зміна - п'ять рядів ікон.
Найбільш наближені до Apple розробники активно адаптують свої програми для використання збільшеного робочого простору дисплея. Ну, а ті, хто не поспішають, в принципі ніяк не зашкодять майбутнім користувачам iPhone 5.Неадаптовані програми будуть виводитися всі так само піксель в піксель, а частину екрану зверху і знизу просто затемнюється.
Ще декілька цікавих характеристик: яскравість - 500 ніт, контрастність - 800:1, олеофобним покриттям (можливо, ще крутіше, ніж в iPhone 4S).

Стільники зі смаком 4G

Дивно, але в настільки тонкий компактний і легкий смартфон Apple примудрилася втиснути LTE-модуль. Давно не секрет, що конкуруючі «лопати» з таким модемом своїми великими габаритами певною мірою зобов'язані цьому ненажерливому компоненту, для якого потрібна окрема антена і ємний акумулятор.
Компанія з Купертіно не поспішала з впровадженням підтримки 4G в iPhone, дочекавшись появи універсального радіомодуля з підтримкою HSPA +, DC-HSDPA і LTE. Він компактний, він енергоеффектівен, він по-справжньому універсали.
Apple не стала наступати на граблі, як це було з новим iPad, коли підтримувався лише канадський і американський стандарт LTE. iPhone 5 зможе забезпечити високошвидкісний обмін даними в більшості країн, де є стільникові мережі четвертого покоління. Цілком можливо, що і Росія опиниться в списку.
Варто також відзначити, що для передачі голосу і даних використовується один чіп, що теж є досягненням (економія енергії і місця на материнській платі). Крім того, Шиллер згадав про якусь «динамічної антені», але не став пояснювати, що ж це таке.
Модуль Wi-Fi теж новий і теж модний, з підтримкою двох частотних діапазонів Wi-Fi (2,4 і 5 ГГц) і протоколу IEEE 802.11n.
Bluetooth 4.0 - все традиційно, плюс GPS, GLONASS і цифровий компас.


Крутіше, ніж iPad ... третій iPad

За традицією Apple використовувала в своєму флагманському смартфоні більш серйозну апаратну платформу, ніж в планшеті. Нагадаємо, що в новому iPad встановлена ​​система-на-чіпі Apple A5x, що відрізняється від попередньої SoC тільки збільшеною кількістю обчислювальних блоків в графічному чіпі.Процесор, по суті, залишився таким же, як і в iPad 2. Але це не відноситься до iPhone 5. У ньому використовується SoC Apple A6 .
Філ Шиллер не став акцентувати уваги на технічних характеристиках чіпа, зазначивши, що в ньому вдвічі більше продуктивний обчислювальний блок і GPU в порівнянні з Apple A5. 4-ядерний процесор (можливо, офіційних підтверджень немає) плюс 4-ядерний відеочіп - як в PS Vita .
Шиллер пообіцяв дворазове збільшення продуктивності в багатьох додатках і діях, хоча тут, швидше, все в сукупності працює, включаючи поліпшену флеш-пам'ять і більш продуктивну RAM.


Звичайно, під час обговорення процесора не можна не згадати про ігри. Real Racing 3 стане одним з перших продуктів, по максимуму навантажувальних начинку iPhone 5. Графіка класна, практично як на великих консолях поточного покоління, ну або не гірше, ніж на PS Vita. Відображення в дзеркалах, складні шейдери і текстури, ефекти з частками і т. п.

Камера з сапфіровою захистом

Зниження товщини пристроїв зазвичай не дуже добре позначається на якості камери, так як для фотомодуля і його оптичної системи це вельми важливий параметр. Зазвичай виробники особливо не заморочуються і просто встромляють більш товстий і випирає модуль, в тонкий корпус, намагаючись якось нівелювати цей момент за допомогою дизайну задньої панелі. Це не шлях Apple.
Мало того, що знижена товщина корпусу ніяк не вплинула на якість камери, принаймні, в цьому впевнений Філ Шиллер, а не довіряти йому приводу немає, так вона стала ще краще.
Кількість мегапікселів залишилося колишнім, їх вісім - більше й не треба.Сенсор, схоже, все той же, зі зворотним засвіченням - його можливостей більш ніж достатньо і весь потенціал у iPhone 4S був не розкритий.
Оптична ж система виявилася серйозно змінена, і саме за рахунок неї інженери Apple домоглися зниження розмірів фотомодуля на 25%. А ще замість пластика використовувалося сапфірове скло для захисту об'єктива.
Більш потужна SoC нарівні з процесором обробки зображень (ISP) нового покоління дозволили розкрити потенціал сенсора в повній мірі. По-перше, на 40% збільшена швидкість фотозйомки. По-друге, поліпшена система стабілізації зображення для фото та відео. По-третє, підвищено якість зйомки в умовах слабкої освітленості, знижена кількість шумів, застосовані хитрі фільтри для поліпшення якості підсумкової картинки. По-четверте, панорамна зйомка з охопленням в 240 ° і з автоматичною безшовної склейкою зображень.Дозвіл підсумкової панорамної фотографії становить 28 мегапікселів!
Що стосується FaceTime HD камери, то обіцяно деяке поліпшення якості картинки і адаптація для передачі відеопотоку через стільникові мережі. Так, FaceTime в 3G/4G-сетях - це вже реальність для iPhone.
Трохи не забули про ще одну важливу функцію - з'явилася можливість робити знімки прямо під час запису відео. Також ось приклади фотографій (клікабельні), зроблених камерою iPhone 5:


Більше фотографій та їх оригінали є на сайті Apple.


Звук!

Викличної динамік в iPhone першого покоління був відверто слабкий, і та ж Nokia E61/61i рвала його на клапті. В iPhone 3G ситуація стала трохи краще, в 3GS - без змін, а ось iPhone 4 порадував дійсно якісним і басовитим звуком. В iPhone 4S за суб'єктивними відчуттями звук став більш плоским, кричущим. В iPhone 5 компанія поліпшила динаміки, при цьому зменшивши їх розмір на 20%.
Змінено дизайн динаміків, явно застосовані нові магніти і конструкція котушки.Підсумок - розширений частотний діапазон. Чи дійсно iPhone зазвучав краще, дізнаємося після релізу.
Мікрофонів в гаджеті тепер аж три штуки - ну а як же інакше? Apple змінила абсолютно все в пристрої - це абсолютно новий iPhone. Один мікрофон розташовується на передній панелі, другий - на нижній грані, третій - на задній панелі. Така сувора конфігурація потрібна для просунутої системи шумозаглушення і поліпшення якості передачі мови.
Навушники, вони абсолютно нові теж. Незвичайна форма покликана поліпшити зручність носіння «крапельок». Перш ніж домогтися бажаного результату, було створено більше сотні прототипів і проведено масштабне тестування на більш ніж 600 людей.
Крім того, підвищено і якість звучання. Зокрема, використані динаміки з композитної діафрагмою. У ній компанія застосувала два різних матеріалу - жорсткий і гнучкий. Конструкція така, що дозволяє домогтися чіткої віддачі при досить великій амплітуді руху діафрагми. Це розширює частотний діапазон з мінімальними втратами при передачі звуку через динаміки.
Нарешті, в комплектних навушниках Apple повинен з'явитися бас! За його формування відповідають хитро розташовані отвори в корпусі крапельок, а якщо точніше, то в їх нижній частині. Таким чином інженери компанії реалізували свого роду акустичну камеру.


30-піновий док-коннектор - давай, до побачення

Ми знайомі з традиційним док-коннектором Apple вже дев'ять (!) Років. У 2003 році він увійшов до ужитку і з тих пір не змінювався - це круто.
Але рано чи пізно прогрес вимагає жертв. В даному випадку жертвами, певною мірою, стали виробники аксесуарів, так як у iPhone 5 новий док-коннектор, 8-піновий, називається Lightning .
Крім зменшених на 80% розмірів він став міцнішим і зручніше, вставляти можна будь-якою стороною. Apple активно працює з постачальниками аксесуарів і незабаром ми побачимо сумісну периферію від Bose, JBL, Bowers & Wilkens та інших відомих брендів.
А для старих аксесуарів є зручний перехідник. По суті, при його використанні вся конструкція не особливо відрізняється від звичайного 30-пинового кабелю.



Nano-Sim - о ні!

В абсолютно новому iPhone з'явився і абсолютно новий SIM-слот, що абсолютно в даному випадку не радує. Чуток про nano-SIM було багато, тепер вони підтверджені.
SIM-карта нового стандарту на 44% компактніше, ніж micro-SIM. Це, звичайно, добре, дозволяє заощадити місце в супертонкого корпусі iPhone 5.Ось тільки обрізання SIM-карт, що використовуються в iPhone 4/4S, тепер не допоможе. Швидше за все, доведеться добувати нову картку. Проблема в тому, що nano-SIM тонше ніж micro-SIM і mini-SIM. У останніх двох товщина однакова.
Залишається лише сподіватися, що спритні китайці вигадають хитрий агрегат для обрізання SIM-карт не тільки по краях, але і в товщину теж.


Заряду багато не буває

Процесор став могутніший, з'явився LTE-модуль, збільшилася діагональ дисплея - все це вимагає великих енерговитрат. Але Apple примудрилася зберегти автономність iPhone на гідному рівні, а місцями навіть поліпшити її.
Як компанія цього домоглася - збільшенням Чи ємності акумулятора або ще якими «шаманськими» методами - не ясно. Крім того, варто пам'ятати, що офіційні результати тестування автономності можуть відрізнятися від реального досвіду експлуатації. Хоча, звичайно Apple з цим не пустує.
Отже, веб-серфінг або розмова з використанням 3G-зв'язку розряду акумулятора iPhone 5 в нуль за 8:00. Веб-серфінг при використанні LTE-модуля - теж 8:00, що відмінно. Подорож по просторах Інтернету через Wi-Fi збільшує час автономної роботи на пару годин. Аналогічне воно і при перегляді відео, тобто 10 годин - трохи менше, ніж у нового iPad. Музику можна слухати до 40 годин без підзарядки батареї, а в режимі очікування апарат здатний пропрацювати до 225 годин.


Ну коли ж, коли?!

За що люблю Apple, так це за відсутність великих затримок між анонсом і релізом нових пристроїв. В даному випадку попередні замовлення компанія почне приймати з 14 вересня. 21 вересня апарат надійде в продаж у США, Канаді, Великобританії, Франції, Німеччини, Австралії, Японії, Гонконгу та Сінгапурі. Особливий інтерес, традиційно, викликають перші дві і останні дві країни - в них найнижчі ціни на техніку Apple.

28 вересня iPhone 5 потрапить ще в 22 країни:
Що стосується цін, то вони теж залишилися незмінними, хоча є зміни в лінійці смартфонів Apple. iPhone 3GS пішов на спочинок. Його місце зайняв 8-гігабайтний iPhone 4, пропонований в США на контрактній основі безкоштовно . 16-гігабайтний iPhone 4S обійдеться в $ 99 , але теж з контрактом. Хоча будуть запропоновані і варіанти з розблокованими пристроями, але поки вартість таких невідома.
iPhone 5 в варіантах з 16, 32 або 64 ГБ флеш-пам'яті на контрактній основі можна купити в $ 200 , $ 300 і $ 400 відповідно. Без контракту він, швидше за все, в США буде коштувати стільки ж, скільки і iPhone 4S в минулому - до $ 800 в залежності від моделі та без урахування податків.


Oops! ... I Did It Again

Що тут сказати, окрім того, що Apple знову зробила це! До презентації в Інтернеті з'явилося жартівливе опис iPhone 5, мовляв «довгий як ковбаска».Але ця «ковбаска» на поточний момент за сукупністю характеристик є найбільш технологічним пристроєм.


Ви тільки вдумайтесь - удвічі більш продуктивний, ніж в iPhone 4S процесор з 4-ядерним GPU, LTE, один із самих чітких на ринку дисплеїв і однозначно найякісніший в плані перенесення кольорів, відмінні показники автономності - все це поміщено в неймовірно тонкий корпус зі скла та металу. Ніяких компромісів, тільки хардкор!
Маленький дисплей? В певній мірі і в порівнянні з сучасними Android-флагманами, для яких 4,5-4,8 дюймів - це вже стандарт, так, дисплей iPhone 5 дійсно маленький. От тільки не дюймами єдиними живий телефон. Тотальна адаптація софта, максимальну зручність використання пристрою однією рукою - це дорогого коштує.


Я б не писав настільки сміливо і зухвало, не випробувавши більш великі пристрою особисто, включаючи Galaxy Note . Так, великий дисплей - це круто і місцями зручно, але в повсякденній експлуатації iOS все ж зручніше. Мені iPhone цілком може замінити планшет в роботі, Galaxy Note не міг. Робота з поштою, набір та правка текстів в WordPress, iA Writer і Byword, читання твіттера і інша активність - все це зручніше реалізовано в iOS, ІМХО. 3,5 дюймів вистачало, 4 дюйма - зовсім добре, 7,85 дюймів - було б шикарним доповненням. Чекаємо анонса iPad mini.

Купити.

Коментарі