Де купити ЖД залізничні квитки онлайн

Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter

Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter
Скутер напевно найдемократичніший вид транспорту. З ним легко впорається як дорослий, так і дитина або пенсіонер. Особливих навичок у водінні скутер не вимагає. Серед двоколісних транспортних засобів скутери самі "нешкідливі". Велика кількість скутерів на ринку дозволяє вибрати відповідні по дизайну, швидкісним характеристикам, або просто за габаритами. Ті чи інші моделі відрізняються (часом значно) вартістю, тому перш ніж йти купувати скутер визначитеся з сумою покупки, з призначенням скутера, а вже потім відправляйтеся вибирати.

Новий чи б/у скутер?

Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter
У будь-якого уживаного скутера є перевага перед новим - більш низька ціна. Часто цей аргумент є вирішальним, незважаючи на ймовірність купити кота в мішку. Але якщо вже брати, то краще максимально поширену на ринку і відповідну до наших доріг техніку. Для визначення його вартості бажано знати рік випуску моделі і країну-виробника. Ще кілька років тому практично весь секонд-хенд везли з Японії і, природно, всі ці апарати були японського виробництва. Тобто спочатку вони мали продуману конструкцію і високу якість виготовлення, різниця полягала лише в ступені «ушатанності» першим власником. Китайські машини вийшли на наш ринок недавно, причому ціна нової машини часом виявлялася нижче, ніж у досить заїжджених японських побратимів. На жаль, перші моделі, хоча і були копією «японців» десятирічної давності, не відрізнялися якістю. І вже чого від них чекати після деколи невмілої експлуатації нашими співвітчизниками! Сучасний китайський мотопром швидко виправляє огріхи молодості, і нові скутери і мопеди набагато краще колишніх. Але китайський секонд-хенд, якщо вже й купувати, то лише досконально оглянувши всю машину. Непрямий показник того, що китайська машина з «нової хвилі», - наявність у неї переднього дискового гальма, телескопічною передньої вилки і чотиритактного двигуна. Кілька слів про тюнінгованих скутерах. Напханий унікальними деталями (багато з яких не видно зовні) бувший скутер може бути дорожче нового апарату. При цьому неграмотно проведене тюнінг погіршує реальні характеристики двигуна, знижує комфортність поїздок, а в деяких випадках може бути просто небезпечний. Є багато ознак, за якими визначають технічний стан скутера і суму, потрібну для його доведення до кондиції. Але найкраще свідчення хорошого стану апарату - його здатність розігнатися до 60 км \ год при повністю відкритій ручці «газу». Якщо скутер або мокикам насилу розганяється під «полтинник», нехай його куплять ті, кому більше подобається ремонтувати техніку, а не їздити на ній. 

Двигун 

Має сенс вибирати досить потужний скутер близько 7 кінських сил. Навіть в таких пристроях витрата палива не буде вище ніж 3л на 100 км, а їзда буде набагато більш приємною і зручною для міського режиму. Потужний скутер більш маневрений.Звичайно, дуже важливий виробник. Незважаючи на більш високу ціну, японський чи західноєвропейський двигун набагато краще китайського.

Об'єм двигуна

Відповідно до закону, на скутер потрібні права, починаючи з обсягу в 50 куб. см. Така техніка надходить до нас з Японії, європейські виробники воліють випускати пристрої в 75, 125, 150, 180, 250, а іноді навіть в 500 куб. см. У тих країнах основний популярністю користуються скутери в 125 «кубиків». Китайські виробники навпаки, вважають за краще встановлювати на власні моделі двигуни в 25 «кубів». Такий моторолер буде найбільш економічним, але потужності для міського режиму їзди може катастрофічно не вистачати. ​​

Трансмісія

Трансмісія скутера вважається однією з найбільш якісних. Ремінь може служити досить довго, а в разі необхідності його можна замінити своїми силами. Яку б марку моторолера ви не вибрали, трансмісійне масло (воно знаходиться в зубчастої передачі) потрібно обов'язково змінювати один раз на рік.

Передня вилка

Існує кілька видів передніх вилок: маятникова, ричажковий, телескопічна. Найсучаснішою вважається телескопічна вилка.При обережною експлуатації обладнаній нею скутер прослужить довго. А от якщо ваш моторолер буде використовуватися для їзди по пересіченій місцевості, краще віддати перевагу маятникову вилку, в іншому випадку поїздка буде не дуже комфортною.

Електрообладнання

Електрообладнання включає цілий ряд приладів: акумулятор, сигнал, реле генератор, запалювання і т.д. Якісний моторолер в першу чергу характеризується хорошим двигуном і надійним електричним устаткуванням. Електрика найкраще у японських скутерів, вони вкрай рідко виходять з ладу. Періодично потрібно змінювати лише лампочки і свічки запалювання. Термін служби гарної акумуляторної батареї становить 2-3 роки.


Моделі для міста

Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter
Для міської їзди дуже важлива швидкість розгону і маневреність, тому краще вибирати модель з потужним двигуном. Як і автомобілях, потужність двигуна скутера вимірюється в кінських силах. Для міста варто вибирати з моделей, двигун яких не менше 6 л. Переважно вибирати модель, обладнану телескопічною передньої виделкою і дисковим гальмом. Для міського режиму підходить більшість скутерів виробництва Yamaha. Відмінно себе проявила і модель Dio від Honda


Скутер для заміських поїздок

Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter
Якщо вам потрібен транспорт для поїздок по пересіченій місцевості, обов'язково потрібно звернути увагу на передню вилку. Перевагу бажано віддавати скутеру з маятникової вилкою, вона набагато краще амортизує при їзді по нерівних поверхнях. Телескопічна ж вилка дасть вам відчути будь-яку невелику ямку, що досить неприємно. Важливо і розташування повітряного фільтра. Нижній заборник повітря більше підходить для міського режиму їзди, пилу на сільських дорогах куди більше. В такому разі, доведеться дуже часто міняти повітряний фільтр, що збільшить вартість експлуатації. 


Скутер для літньої людини

Для людини в похилому віці головне, щоб техніка була невибагливою в експлуатації і відрізнялася високою надійністю. В такому випадку можна вибирати з моделей виробництва Honda. Honda Lead і Honda Tact обладнані ричажковою вилкою і вельми зручні для навчання. Скутери Honda взагалі мають репутацію досить повільних, розмірених і дуже надійних. Використовуючи такий скутер можна бути впевненим, що він не стане на заднє колесо, якщо водій надто сильно натисне на ручку газу. 


Обмеження швидкості

Якщо ви збираєтеся купити скутер європейського виробництва, потрібно уважно прочитати документацію. Виробники з країн Європи дуже люблять оснащувати транспортний засіб обмежувачами, значно знижують можливості двигуна. У нових моделях обмежувачі вбудовують в систему запалювання так, що видалити їх неможливо. У більшості європейських країн існують суворі обмеження швидкісного режиму для двигуна об'ємом від 50 куб. см. У Японії також існують обмеження швидкості, проте виробники залишають це на совісті власника скутера, не вносячи в конструкцію якихось обмежувачів.

Одномісний або двомісний

Строго кажучи, двомісних скутерів на ринку дуже мало, наприклад, азіатські виробники не роблять їх взагалі. Однак деякі скутери від китайських або японських виробників можна назвати «полуторними». Вони призначені для досить довгої їзди вдвох і обладнані великим сидінням. Саме за цією ознакою і треба орієнтуватися, якщо ви будете регулярно їздити з пасажиром. Можна звернути увагу на наступні моделі: Honda Lead, Suzuki Address.


Яку модель скутера вибрти

Обсяг пропозицій на ринку дуже великий. До наших послуг дешеві китайські моделі, недорогі вітчизняні скутери. Є свої лінійки і у європейських виробників. Але у великих містах нашої країни найпопулярніші скутери японського виробництва. Це легко пояснюється відмінною якістю і порівняно невеликою ціною. Японські скутери не мають проблем із запчастинами, їх можна знайти в будь-якому спеціалізованому магазині.Найбільшою популярністю у нас користуються транспортні засоби марок Honda, Yamaha і Suzuki.

Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter

Скутери Yamaha 

У нашій країні одні з найпопулярніших скутерів. Основна модель Yamaha Jog випускається впродовж 20 років, постійно вдосконалюючись. Зараз конструкція повністю позбулася від слабких місць. Завдяки потужному двигуну і відмінною трансмісії модель налаштована так, що з місця йде дуже плавно, а прискорюється досить різко. Може скинути недосвідченого водія, але для міського режиму їзди підходить оптимально. Динаміка чудово контролюється ручкою газу, провалів і підхватів не спостерігається. 
Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter
Yamaha Jog
Моделі із цієї серії прославилися завдяки відмінним двигунів. Практично будь-яка модель може розігнатися до 70 км / год, що дуже приємно, інженери не передбачили використання якихось обмежувачів. Як і всі пристрої від Yamaha, моделі Jog виконані в основному з міцного пластику, який не боїться корозії.Можна підібрати модель з фіксованим двигуном SuperJog, яка також оснащена спортивною підвіскою і дисковими гальмами. 

Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter

Honda

Даний виробник відомий завдяки надійним і простим скутерів. Міцна рама, хороший мотор і якісний кузов роблять моделі від цього виробника універсальними і придатними для будь-яких умов експлуатації. Двигун, правда, не такий потужний як у Yamaha Jog, але різницю можна відчути тільки при їзді на повних обертах. Не позбавлені моделі Honda від деяких конструктивних недоліків (заслабкі передні амортизатори). Втім, в цілому про марку складається хороше враження.


Де купити скутер / Где купить скутер / Where to buy a scooter

Suzuki

Скутери Suzuki позиціонуються як спортивні моделі. На нашому ринку виробник пропонує лінійку Suzuki Sepia, більшість моделей якої обладнані потужнішим мотором в порівнянні з конкурентами і невисокою масою шасі. Є обмежувач швидкості, але навіть з ним більшість скутерів розганяється до 80 км / ч навіть з пасажиром. До гідності марки можна віднести її невисоку вартість. А ось двигун Suzuki досить вимогливий.Бажано їздити лише на паливі з найвищим октановим числом.


Скутери європейського виробництва

Vespa, Aprilia, Peugeot, Binelli в основному випускають скутери екстра-класу, придатні навіть для елітних змагань. Природно, такі моделі будуть досить дорогими.Багато моделей коштують стільки ж, скільки стара іномарка. Незважаючи на потужний двигун, такі скутери показують не найкращі результати на дорозі, так як виробник обладнує їх обмежувачами, причому, в більшості випадків відразу декількома. Через високу ціну скутери від провідних європейських виробників не дуже популярні в нашій країні.

Економ-клас

Можна придбати недорогий скутер, навіть якщо вільних коштів для цього у нас зовсім небагато. Тут варто звернути увагу на вітчизняних виробників.Baltmotors і Stels випускають непогані моделі економ класу, які можна придбати за 1000-1500 доларів. Серед «японців» за такі кошти можна придбати тільки стару модель. В даному випадку ми отримуємо цікаву альтернативу: купити новий скутер вітчизняного виробництва або старий іноземний. Більшість покупців вибирає 1-й варіант, що дозволяє економити і на запчастинах.

Китайські скутери

В останні кілька років у всьому світі ростуть продажі пристроїв від китайських виробників, які можна назвати скутерами економ-класу. За ціною такі пристрої так само доступні, як і російські моделі. А от якість не завжди знаходиться на високому рівні. Якщо ми хочемо придбати китайський скутер, можна вибирати тільки нову модель з гарантією. Співвідношення ціна / якість у таких транспортних засобів буде цілком прийнятним. У нас в країні найпопулярніші «китайці» це Jialing і ABM.

У скільки обійдеться законне право на водіння скутером ?

З першого липня діє постанова Кабінету Міністрів України, яка забов`язує власників транспортних засобів з об`ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів мати при собі реєстраційні документи на скутер чи мопед та посвідчення водія категорії А1. За відсутність посвідчення під час керування "дирчиком" обіцяють "премію" від 425 до 850 гривень, нема реєстрації - від 170 до 255 грн. При цьому високі чиновники від ДАІ заявляють, що з реєстрацією жодних проблем і "задоволення" це - не з дорогих, мовляв, обійдеться у суму біля 400 грн. Проте, чомусь забувають сказати, що процедура реєстрації у відділеннях РЕР - це лише один крок на шляху узаконення скутера, а реально до цієї мети йти та йти…
Першим законослухняним громадянам законність обійшлася у суму понад 2000 грн.

Де купити скутер, мопед 


Тарифікація складових виглядає таким чином. 

Водійська медкомісія без визначення групи крові - 163 грн. плюс по 5 грн. "попросили" на потреби кабінету нарколог та психіатр.
Навчання в автошколі - 890 грн. Ще 90 грн. - "добровільна" передплата газети.
За бланк посвідчення водія виклали 690 грн.
Довелося один раз перескладати екзамен з ПДР - ще 16 грн. Талон про придбання мопеду (до 2010 року) - 10 грн.
Висновок експерта, який оглянув транспортний засіб - 226 грн., і, власне, реєстрація - 206 грн. Згідно правил дорожнього руху у водія має бути ще й поліс страхування цивільної відповідальності - десь біля 50-102 грн
От і виходить, що "законність" мопеда ледь дорівнює його вартості. 

Покупка скутера через інтернет

Ви заходите на сайт обраної вами фірми і повідомляєте продавцям, який саме скутер з перерахованих на сайті ви хотіли б купити. У відповідь вони (за їх словами) резервують обраний скутер, якщо він є в наявності (а якщо ні, то будьте готові, що вам доведеться почекати), і висилають реквізітні дані. Ви переводите обумовлену суму. У відповідь вам відправляють обраний скутер. Ви його радісно зустрічаєте на вокзалі і потім або насолоджуєтеся покупкою, або ... а ось тут може бути дуже багато «або». У більшості випадків машини з ринків Примор'я - це несправні, крадені або кимось разок втоплені скутери. Всі пристойні агрегати продаються великим партнерам за вигідними цінами.

Заплативши гроші, через 2-3 тижні (замість оголошених 10 днів) ви на вокзалі отримаєте скутер. В окремих випадках історія затягується більш ніж на місяць (а буває, що людей просто «кидають»). Нарешті отримавши покупку на вокзалі, ви залишаєтеся з нею один на один. Ні вибрати, ні відмовитися, ні поміняти його вже не можливо. А що привезуть - теж лотерея! Ніяких гарантій виконання продавцем взятих ним на себе зобов'язань не існує, все тримається тільки на чесному слові. Будь-яка покупка починається з того, що ви переводите гроші. Жодна фірма не відправить скутер в кредит. Немає ніяких гарантій у покупця і тоді, коли скутер вже отримано. Жодна з владивостокський компаній просто фізично не зможе здійснити гарантійний ремонт. Ви не можете пред'явити ніяких претензій до продавця, якщо скутер не відповідає замовленому. Якщо ви навіть спробуєте пред'явити постачальнику небудь претензії, він може просто-напросто не відповідати. І формально буде правий - між вами не полягало ніякого договору. Треба пам'ятати, що при замовленні обмовляється тільки модель скутера. Вам його пришлють, але ось що це буде, якого року випуску, в якому стані? Документів, що містять таку інформацію, просто не існує. До того ж досить часто можна опинитися в ситуації, коли покупцеві пропонують фотографію не того скутера, який буде відправлений, а схожого. Якщо все ж бажаєте придбати скутер через інтернет, можете сміливо вибирати підходящий інтернет-магазин скутерів, і замовляти, що вам сподобається.

Ще дивіться оголошення:


Коментарі